GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Započinju radovi na cesti u Mišinki


Započela je obnova dijela Mihanovićeve ulice na dionici kroz šumu do naselja Mišinka. Riječ je o dionici lokalne ceste L33071 u nadležnosti ŽUC-a, (Županijske uprave za ceste) Sukladno Sporazumu Grada Kutine i SMŽ radove sufinanciraju Grad Kutina i ŽUC u omjeru 50:50.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo početkom radova i suradnjom sa Županijom i ŽUC-om u obnovi cesta na području Grada Kutine.

Uz obnovu Mihanovićeve ulice u sljedećih 60 dana na području Kutine bit će obnovljene dionice cesta u nadležnosti ŽUC-a u Repušnici, Gojlu te dionica između Jamarica i Janja Lipe. Iz proračuna Grada Kutine za obnovu tih dionica ove će godine biti izdvojeno milijun kuna.

Naime, uskoro se očekuje i početak velikog projekta obnove vodovoda i kanalizacijske mreže koji velikim dijelom idu uz ulice i ispod ulica, rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Radi projekta Aglomeracije na određenim cestama kojima je potrebna sanacija još nisu započeti radovi nego će se spomenute ceste sanirati u sklopu projekta aglomeracije kako se ne bi se morale iznova prekopavati.

Uz spomenute radove, uskoro se očekuje početak obnove dionica županijskih cesta u Repušnici, Gojlu te u Janja Lipi i Jamaricama.

Završetak započetih radova očekuje se u roku od 60 dana.


Izvor: www.radiomoslavina.hr29.5.2020. - GospodarstvoBroj čitanja: 685 ... Autor: Ana Marija ...