GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U Kutini postavljen InfoSmile „Outy“


Na trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini Turistička zajednica Grada Kutine postavila je InfoSmile „Outy“. Inovacija je to mladog inovatora iz Kutine Marka Fertelmeša, korisnika prostora Poduzetničkog inkubatora Kutina koji je osmislio samostojeći interaktivni info pano za prikazivanje poruka, oglasa, najava u slikovnom i video formatu uz dodatne elemente koji prate urbanog gosta i nove trendove.

Uređaj se sastoji od LED ekrana visoke svjetline i dijagonale od 140 cm s mogućnošću mijenjanja sadržaja „na daljinu“ s bilo koje lokacije s pristupom internetu. Ovaj smart info point namijenjen je različitim tipovima gostiju. Pruža informacije, služi kao sredstvo promocije i oglašavanja, a ujedno i kao biciklističko odmorište za cikloturiste, jer se osim LED ekrana u sklopu uređaja nalazi punjač za mobitele i ostale „pametne“ uređaje pogonjen solarnom energijom iz fotonaponskog panela, samoodrživa pametna klupa, servisni punkt za bicikle opremljen osnovnim alatima, stalak za parkiranje i zaključavanje bicikala, te punjač za E-bicikle. Ovaj projekt je u skladu s nastojanjima da se Kutina predstavi kao destinacija za sve tipove gostiju s razvijenom i diversificiranom turističkom ponudom.

Iz TZ Grada Kutine nadaju se da je ovo tek početak i da će uskoro u Kutini i okolici imati više ovakvih ili sličnih uređaja kutinskih inovatora.


Izvor: www.radiomoslavina.hr13.5.2020. - DruštvoBroj čitanja: 1066 ... Autor: Ana Marija ...