GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

„More života 2“ – izložba podvodnih fotografija Dalibora Andresa


Udruga Specijalne jedinice policije Kutina u suradnji s Muzejom Moslavine organizator je izložbe „More života 2“ autora Dalibora Andresa iz Siska koja je od 5. svibnja otvorena za javnost u Galeriji Muzeja Moslavine.

Dalibor Andres, po zanimanju magistar elektrotehnike, zaljubljenik je u podmorje gdje spaja svoju ljubav prema ronjenju i podvodnoj fotografiji. Njegove očaravajuće fotografije dva su mu puta donijele titulu prvaka Hrvatske u podvodnoj fotografiji, a izložba „More 2“ koja je postavljena uoči pandemije sada je otvorena za posjetitelje svakim radnim danom u Galeriji Muzeja Moslavine.

„Poveznica kutinskih RIS-ova i Dalibora Andresa dogodila se u Ronilačkom klubu Sisak s kojim nekoliko članova Specijalne policije Kutina surađuje i roni“, rekao nam je Davor Šoštarić tajnik udruge Specijalne policije RIS Kutina.

Izložba je nastala i u suradnji s Prirodoslovnim Muzejom u Dubrovniku i Fotoklubom Siscia Obscura, a prikazuje biljni i životinjski svijet Jadrana sa svom njegovom ljepotom i bogatstvom. Skriveni morski konjici, posebne vrste riba, kornjača, algi, samo je dio hrvatskog podmorja koje plijeni i potiče na razmišljanje u ozračju klimatskih promjena, a koje je sjajno prikazao ovaj nagrađivani fotograf.

Svi ljubitelji dobre fotografije imaju priliku pogledati plavu bajku pod nazivom MORE ŽIVOTA 2 koja će do kraja mjeseca biti postavljena u Kutini.


 

Izvor: www.radiomoslavina.hr7.5.2020. - DruštvoBroj čitanja: 648 ... Autor: Ana Marija ...