GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Grad Kutina i sindikati gradskih ustanova odrekli se uskrsnica


Grad Kutina, Sindikat EKN u Kutini (Podružnica JVP Kutina, Podružnica ŠC Kutina, Podružnica ŠC za POU, Podružnica MM te Podružnica DV Kutina) i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH (Podružnica gradske uprave Grada Kutine) odrekli su se svojih uskrsnica za 2020 godinu.

Sporazumom između Grada kao poslodavca i sindikata koji je potpisan 6. ožujka 2020. godine ukupno će biti prenamijenjeno 120.000,00 kn namijenjenih uskrsnicama za smanjivanje posljedica uslijed epidemije širenja bolesti COVID-19. „Imajući u vidu da teška vremena zahtijevaju donošenje odluka koje će se zasigurno manifestirati na materijalni status zaposlenika članovi sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika su pokazali solidarnost,  kao što su to pokazali i tijekom krize prije nekoliko godina. Zaposlenicima Grada Kutine su prihvaćanjem prijedloga izmjena Sporazuma umanjena materijalna prava u vidu ne isplate dara u naravi povodom Uskrsnih blagdana. Sindikat je predložio da se navedena sredstva preusmjere za pomoć gospodarstvenicima na području Grada Kutine i Domu zdravlja Kutina za pomoć u nabavi zaštitne medicinske opreme naših liječnika i medicinskih sestara“ rekla je Nikolina Borić, predstavnica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika u Gradu Kutini.

 Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio se sindikatima na razumijevanju i potpori te svim zaposlenicima navedenih ustanova. „Samo zajedničkim naporima možemo premostiti trenutne nedaće, pomoći našim sugrađanima u ovakvoj situaciji te biti primjer zajedništva. Na svakom je pojedincu odgovornost i poštivanje mjera prevencije kako bismo čim prije prebrodili trenutne nedaće. Ovo su vremena kada svaki pojedinac treba biti tu za zajednicu jer sada više nego ikad, naše vlastite radnje imaju utjecaj na živote svih nas“ rekao je gradonačelnik Babić. 9.4.2020. - DruštvoBroj čitanja: 982 ... Autor: Žaklina ...