GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Udruga UNUK pomaže starim i nemoćnim osobama


UNUK  i u ova krizna vremena radi svakodnevno na terenu te skrbi o svojim korisnicima ( starim i nemoćnim).

Kao što mnogi znaju udruga UNUK provodi program „ POMOĆ U KUĆI “ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na području koje pokriva CZSS Kutina tj. grad Kutina, grad Popovača te općina Velika ludina.

Njihovih pet djelatnica/ka svakodnevno vodi skrb o 45 korisnika (starim i nemoćnim).

Zbog novonastale situacije – epidemije koja je nastala zbog korone virusa morali su se prilagoditi i novim izazovima te su se više prilagodili potrebama korisnika sa što manje socijalnog kontakta, pretežito na nabavku lijekova, nabavku živežnih namirnica, plaćanja računa za režije i što je najbitnije svakom njihovom korisniku, dostavljaju po jedan topli obrok svakodnevno.

Zahvaljujući novoj organizaciji rada niti jedan njihov korisnik nema potrebu za osobnim izlaganjima i vlastitoj ugrozi svoga zdravlja jer to njihovi vrijedni djelatnici obavljaju za njih.

"Zahvaljujemo se Načelniku Stožera civilne zaštite grada Kutine te Gradu Kutina što su nam i ovom prilikom izašli u susret glede doniranih zaštitnih sredstava kojih je u ovo vrijeme  nemoguće nabaviti u redovnoj prodaji.", poručili su iz Udruge nezaposlenih u Kutini.

Izvor: Udruga nezaposlenih u Kutini

 6.4.2020. - DruštvoBroj čitanja: 923 ... Autor: Ana Marija ...