GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

AK "ODISEJ" odustao od namjenskih sredstava za pomoć drugima


Jutro započinjemo optimizmom i vjerom u ljude. AK "ODISEJ" OSI Kutina odustali su od namjenskih sredstava koja su im namijenjena za opremu i sportska natjecanja. Iz kluba ističu kako radi neodržavanja sportskih i drugih aktivnost i natjecanja žele sredstva iskoristiti gdje su potrebnija. Dio sredstava predlažu da se vrati u Gradsku riznicu, a dio sredstava namijeni kao pomoć Grada Kutine stradalima u potresu u Zagrebu.

''Poštovani,

zbog neizvjesnosti situacije vezano uz rapidno širenje zaraze virusom COVID-19 te činjenice odgode Olimpijskih i Paraolimpijskih igara za 2021.godinu kao i odluke Upravnog odbora HASOSI-a o odgodi svih sportskih aktivnosti do daljnjega koje su bile kalendarom predviđene,članovi kluba AK "Odisej" za osobe s invaliditetom donijeli su odluku o odustajanju od namjenske doznake sredstava namijenjenih financiranju Programa javnih potreba u sportu Grada Kutine za 2020.g.unutar aktivnosti koje se financiraju putem Zajednice udruga Grada Kutine. Mišljenja smo da je,sada kada je gospodarstvo RH kao i Grada Kutine u teškoj situaciji, neprimjereno da sportske udruge, odnosno klubovi kao ni ostale udruge s područja Grada Kutina (braniteljske, KUD-ovi i ostale udruge) koriste namijenjena im sredstva jer u dogledno vrijeme neće biti sportskih natjecanja (utakmice,turniri),održavanja kulturnih događanja kao ni aktivnosti braniteljskih udruga(obilježavanja vojnoredar. akcija,godišnjica pogibija branitelja) itd. Članovi kluba predlažu da se odmah 50% sredstava vrati u gradsku riznicu i da se ta sredstva preusmjere u gospodarstvo Grada Kutine,a dio kao pomoć Grada Kutine stradalima u potresu Grada Zagreba.Ostalih 50% sredstava neka se dadu udrugama kada se situacija smiri, odnosno kada počnu sportska natjecanja i kulturna događanja.Ako do toga ne bi došlo do jeseni da se i preostala sredstva vrate u gradsku riznicu i stave na raspolaganje Gradu Kutina.Nije primjereno da se sredstva troše na nove trenirke i ostalu sportsku opremu,a sportskih takmičenja nema,a sredstva su potrebna gospodarstvu Grada Kutine kao i stradalnicima potresa Grada Zagreba.


S osobitim poštovanjem,

Miro Kačmarčik

predsjednik"

 

Sve pohvale našem klubu AK "ODISEJ" OSI Kutina na ovom humanom djelu.27.3.2020. - DruštvoBroj čitanja: 806 ... Autor: Ana Marija ...