GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Svi članovi Stožera civilne zaštite Grada Kutine rade koordinirano


U Gradu Kutini nema osoba oboljelih od koronavirusa, a načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Damir Markuš ističe da svi članovi Stožera rade koordinirano.

„Civilna zaštita, Crveni križ i zaklada Sandra Stojić pomažu građanima. Pozivam sve građane Grada Kutine i građane pripadajućih naselja da jave ako nemaju nekog od mlađih članova obitelji koji mogu skrbiti o njima. Mi ćemo se pobrinuti da nitko ne ostane sam i prevesti ćemo lijekove, hranu i sve što je potrebno. „ istaknuo je Damir Markuš, načelnik Stožera civilne zaštite Kutina.

 „U koordinaciji sa susjednim policijskim postajama i policijskim upravama uspostavljena su tri nadzorna punkta. Razlog uspostave ovih punktova je nadzor poštivanja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka. Dosadašnjim nadzorima utvrđeno je da se sve mjere poštuju. Ove aktivnosti policijski službenici obnašaju u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Grada Kutina gdje su u provođenje aktivnosti uključeni pripadnici civilne zaštite i to poglavito pripadnici Specijalne jedinice policije RIS Kutina koji su i ovom prilikom prikazali svoju veliku humanu ulogu volontiranjem . Što se tiče zabrane napuštanja prebivališta do sada nismo utvrdili niti jednu povredu. Ovim putem molim građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju mjera koje su donesene od strane stožera Civilne zaštite jer je to i jedini ispravni način u borbi protiv širenja korona virusa COVID-19.“, poručio je Predrag Fitnić, načelnik Policijske postaje Kutina.

Najviše nedoumica građani imaju prilikom podnošenja zahtjeva za Propusnice, stoga Markuš pojašnjava: „ Civilna zaštita Kutina u gradskoj upravi propusnice izdaje samo iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, a za ostale razloge, propusnice daje poslodavac ili u slučaju hitne pomoći Doma zdravlja izabrani liječnik obiteljske medicine.“

 

„Vatrogasna postrojba Grada Kutine zajedno s Vatrogasnom zajednicom grada poduzima sve mjere koje se nalažu od strane Hrvatske vatrogasne zajednice, a isto tako i propisane mjere od strane Stožera civilne zaštite. Mi imamo zadatak osigurati nesmetano obavljanje protupožarne zaštite na području grada Kutine. Isto tako uključeni smo i u preventivne aktivnosti obilaska grada gdje građane upozoravamo da ostanu doma, da se što manje kreću i da poštuju mjere koje su propisane na gradskoj, županijskoj i državnoj razini. Za sada teče sve nesmetano. Bilo je postupanja čisto savjetodavne prirode kada se građanima sugeriralo da se ne zadržavaju nepotrebno u javnim prostorima, ali nije zabilježen nikakav problematični trenutak.“, rekao je Mario Paluh, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Kutina.

Damir Markuš zahvalio se svim djelatnicima Doma zdravlja, Vatrogasnoj postrojbi i policiji, HGSS- u, hrvatskim braniteljima koji su u civilnoj zaštiti i svim ostalima koji pomažu u ovoj situaciji, a građanima je poručio: „Molim vas ostanite doma te budite disciplinirani i odgovorni jer je to jedini način borbe protiv ovog virusa .“



26.3.2020. - Društvo



Broj čitanja: 2022 ... Autor: Ana Marija ...