GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio Kutinu


Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković posjetio je Kutinu povodom svečanog obilježavanja 30. obljetnice osnutka Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice u Kutini. Tim povodom prikazan je i kratki dokumentarni film o osnivačkoj skupštini 17. veljače 1990. godine u Sportskom centru Kutina i 30 godina rada HDZ-a u Kutini.

Predsjednik HDZ-a Kutina Zlatko Babić rekao je kako je bio prisutan osnivačkoj skupštini HDZ-a prije 30 godina. „Ponosan sam, jer sam bio dijelom tog povijesnog trenutka. S ponosom se sjećam i svojih prijatelja i sugrađana koji su tada bili s nama i za ostvarenje ciljeva HDZ-a i sna o slobodnoj Hrvatskoj dali su svoj život. Tada smo bili jedinstveni i danas smo jedinstveni u radu za dobrobit Kutine i Hrvatske“, rekao je Zlatko Babić.

HDZ u Kutini u proteklih 30 godina krasilo je zajedništvo i to je vrijednost na koju smo posebno ponosni, istaknuo je predsjednik HDZ-a Kutina.

„Interes Hrvatske i interes hrvatskog naroda interes je i Hrvatske zajednice.“ Istaknuo je Đuro Vidmarović, jedan od osnivača HDZ-a u Kutini. „Jurišali smo na nebo. Htjeli smo samo biti svoj na svome. Nikoga nismo mrzili. Sanjali smo o slobodnoj Hrvatskoj, sanjali smo o Europi. S ponosom mogu reći da smo u proteklih 30 godina ostvarili sve interese Hrvatske i hrvatskog naroda, onako kako nas je učio naš prvi utemeljitelj i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman“, rekao je Đuro Vidmarović, član Osnivačkog odbora GO HDZ Kutina 1990. g.

Ivo Žinić, predsjednik HDZ-a SMŽ pozvao je sve članove stranke na jedinstvo i zajedništvo, jer samo tako mogu odgovoriti na sve izazove koji se postavljaju pred stranku i društvo u cjelini. „U tome imamo podršku i veliku pomoć HDZ-a i Vlade RH koju vodi naš predsjednik Andrej Plenković.“, naglasio je Ivo Žinić.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a rekao je kako stranka i danas nastavlja putem kojeg je trasirao utemeljitelj dr. Franjo Tuđman. U Kutini i Sisačko-moslavačkoj županiji možda se i najbolje očituje kako HDZ vodi brigu o gospodarstvu rekao je Andrej Plenković te je naglasio; „Evo, u ovom gradu, imali smo dovoljno znanja i umijeća da osiguramo restrukturiranje Petrokemije i očuvamo radna mjesta – što je jedan od najvećih uspjeha kriznog upravljanja u suvremenoj Hrvatskoj! I na razne druge načine pružamo ruku Kutini. Naša, HDZ-ova Vlada RH ulaže u Aglomeraciju pola milijarde kuna. Pola milijarde! Nema Vlade koja je imala toliko sluha za lokalne zajednice i ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske. Učinkovitim korištenjem EU sredstava i vođenjem odgovorne politike u interesu svih građana mijenjamo Hrvatsku nabolje!“

Svečanosti su nazočili, uz već spomenute, podpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, Mario Kapulica, predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine i član središnjeg odbora Krunoslav Katičić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Član Središnjeg odbora Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tugomir Majdak, Vladimir Šeks, pročelnik savjetodavnog vijeća, Josip  Jelić, Savjetnik predsjednika HDZ-a, zamjenici župana Ive Žinića, Roman Rosavec i Ivan Celjak, Saborski zastupnici Željka Josić, Marija Mačković i Stipe Šapina, Član Središnjeg odbora Mijo Šepak, predsjednica Županijske skupštine i Županijske organizacije zajednice žena Katarina Zrinski gđa. Ivanka Roksandić i  predsjednica Mladeži HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Tena Jevak.

Izvor: www.radiomoslavina.hr20.2.2020. - PolitikaBroj čitanja: 858 ... Autor: Ana Marija ...