GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik predstavio projekt ILZ Kutine ministru gospodarstva


U ponedjeljak, 17. veljače tijekom posjeta Gradu Kutini, ministru gospodarstva Darku Horvatu, gradonačelnik Zlatko Babić predstavio je projekt izgradnje i opremanja Industrijsko-logističke zone.

Grad Kutina gospodarski je grad i živi s gospodarstvom, a s novom Industrijsko-logističkom zonom površine 75 hektara na južnom ulazu u grad u neposrednoj blizini auto-ceste u Kutini se otvaraju nove perspektive razvoja gospodarstva. Uz opremljenost komunalnom infrastrukturom, ovom prigodom smo htjeli upoznati ministra s našom Zonom te da ukoliko bude u kontaktu s potencijalnim investitorima, bude upućen u prednosti i kapacitete naše Industrijsko- logističke zone“ rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić na sastanku s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom.

Priča o Industrijsko-logističkoj zoni u Kutini započela je prije 7 godina. Od 2013. godine do danas riješeni su imovinsko-pravni odnosi nad zemljištem obuhvaćenim zonom te je izgrađeno 1,2 km buduće južne obilaznice čime je omogućen pristup zoni za koju se radi na omogućavanju komunalne infrastrukture.  Ministar gospodarstva Darko Horvat u Industrijsko-logističkoj zoni zbog njene velike površine, dobrog prometnog položaja i blizine magistralnog vodovoda i plinovoda te dalekovoda vidi veliki potencijal.

Ministarstvo gospodarstva u novoj EU financijskoj perspektivi od 2021. godina planira novi Natječaj za sufinanciranje izgradnje i opremanja poslovnih zona komunalnom infrastrukturom. Vjeruje kako će Industrijsko-logistička zona u Kutini biti spremna za prijavu na taj Natječaj jer se u Kutini priprema izmjena GUP-a i priprema dokumentacija za ishođenje građevinskih dozvola za izgradnju ceste i ostale komunalne infrastrukture u zoni. „Investitore to najviše zanima i zato je važno dobro pripremiti projekt.“, naglasio je ministar gospodarstva.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izvijestio je kako su već sada neki investitori pokazali interes za gradnju u Industrijsko-logističkoj zoni. Dodao je kako je u tijeku izmjena GUP. Naime, u dosadašnjem GUP-u bila su određena ograničenja koja su spriječila gradnju proizvodnih postrojenja.

„Što se tiče opremanja industrijsko logističke zone za komunalnu infrastrukturu mi se nalazimo u fazi pripreme projektne dokumentacije. Dogovorili smo deset projekata čija je vrijednost 450.000,00 kuna za potrebu izrade te potrebne projektne dokumentacije za buduću infrastrukturu. Ono čemu ćemo prvo pristupiti su lokalne ceste koje su između pojedinih parcela te buduće zone, a imamo 75 hektara raspoređeno na sedam parcela.“ rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Gradonačelnik Kutine na kraju je zaključio da u Kutini postoji potencijal Industrijsko-logističke zone za budućnost za veće potrebe industrijske proizvodnje te da će nova poslovna zona uskoro biti spremna za investiranje.

Sve informacije vezane za Industrijsko-logističku zonu Kutine možete pronaći na stranici www.kind.hr

 

Izvor: www.radiomoslavina.hr20.2.2020. - GospodarstvoBroj čitanja: 623 ... Autor: Ana Marija ...