GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održan humanitarni koncert za Zakladu Ivanova Kuća


Zaklada Ivanova kuća Kutina uz Svjetski dan bolesnika organizirala je treći Humanitarni koncert kojeg su izveli kutinski pjevački zborovi, skupine i solisti. Prihod s koncerta namijenjen je potpori radu Zaklade u kojoj djeluju volonteri te brinu o oboljelima od Alzheimerove bolesti, nemoćnima i usamljenima. Baš kako je to radio i brat Ivan Bonifacije Pavletić koji je nadahnuće i Zaklade, koja ide njegovim putem.

„Alzheimerova bolest sve je raširenija i mogla bi prerasti u epidemiju. Zato na Svjetski dan bolesnika i obljetnicu ukazanja Gospe Lurdske organiziramo ovaj koncert kako bismo ukazali na Alzheimerovu bolesti i predstavili rad Zaklade Ivanova Kuća.“, rekao je upravitelj zaklade p. Mariano Passerini. Dodao je kako je veliki broj sudionika u programu i veliki broj posjetitelja koncerta veliko ohrabrenje za nastavak rada udruge.

„Želimo brinuti i pomagati oboljelima od Alzheimerove bolesti, a u konačnici otvoriti i Centar, doma za oboljele od Alzheimera u Kutini. To je naša misija i idemo putem Brata Bonifacija čiji je put i naš put i nadahnuće.“, istaknuo je p. Mariano Passerini koji je i voditelj kuće Brata Bonifacija u Kutini.

Ispred Grada Kutine, koncertu je nazočio zamjenik gradonačelnika Kutine Damir Markuš. 

U programu koncerta nastupili su: Dječji zbor Župe sv. Marije Snježne Kutina, Ženska klada Župnog zbora „Dr. Gustav Baron“ župe sv. Marije Snježne Kutina, Župni zbor AS Župe bl. A. Stepinca Kutinska Slatina, Kristina Vidović i Jasenko Hrvat, Župni zbor župe Bl. A. Stepinca Budaševo, Saša Begović Matošković, Ženska vokalna skupina Kutinske dunje, Vokalna skupina Rusalke, Pjevački zbor „Za vašu dušu“ Udruge umirovljenika Grada Kutine.


„Na svome putu kući, Vodeći one u brizi, Žalosne i slabe, Pruži im utjehu, Daruj im nadu.“, poručio je pater Mariano u znak zahvale svima koji svojim dobrovoljnim prilozima podupiru rad Zaklade.

Uslijed uručivanja zahvalnice gradonačelniku Zlatku Babiću za Grad Kutinu, gradonačelnik se zahvalio Zakladi Ivanova Kuća na njihovom nesebičnom radu i doprinosu cijeloj zajednici.

Centar za Alzheimerovu bolest u Kutini trebao bi se graditi u Kutini u Crkvenoj ulici na prostoru Kuće brata Bonifacija. 

 

Izvor: www.radiomoslavina.hr

 

 12.2.2020. - KulturaBroj čitanja: 990 ... Autor: Ana Marija ...