GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradski LiDraNo 2020.


U Kutini je jučer održano natjecanje u literarnom, dramskom i scenskom stvaralaštvu LiDraNo 2020. Smotra je održana u kutinskom Domu kulture, a ovogodišnji domaćin smotre bila je Osnovna škola Vladimira Vidrića.

 

Sudionike smotre u ime domaćina pozdravila je ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića, Snježana Coha.

Ispred Grada Kutine, Željko Tomičić, pročelnik Upravnog odbora za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo pozdravio je sve prisutne u svoje i u ime gradonačelnika Zlatka Babića te uz riječi podrške sudionicima, otvorio je smotru LiDraNo-a 2020.

Pojedinačnim scenskim nastupima, monolozima i kazivanjem poezije, smotru su otvorili hrabri učenici koji su na sceni nastupili samostalno i svi odlično odradili svoj zadatak.

Jednako uspješne bile su i skupine dramsko scenskog stvaralaštva, no povjerenstvo u sastavu profesorica Suzane Bosak, Slavice Moslavac i Jasminke Molnar, moralo je odabrati najbolje.

Tako je za županijsku smotru odabrana Daniela Marinčić učenica 8. razreda OŠ S. Kefelje, te Ivano Huzor učenik 4. razreda OŠ Banova Jaruga.

Na županijskom LIDRAN-u predstavit će se i neverbalno kazalište iz OŠ S. Kefelje, te dramska skupina OŠ V. Vidrića.

Literarne radove koji su predloženi za Županijski LIDRANO napisali su učenici: Lena Mihalke (OŠ S. Kefelje), Lucija Lenić (OŠ M. Lovraka), te Loren Marjanić (OŠ V. Vidrić).

 Novinarski radovi koji će Kutinu predstaviti na županijskoj smotri su dva uratka učenika Frana Roška (OŠ V. Vidrića), te jedan Larise Vagner (OŠ Z. Franka).

 Na županijskoj smotri bit će predstavljena i jedna radijska emisija autora Petra Pranjića iz OŠ Zvonimira Franka.

Izvor: www.radiomoslavina.hr11.2.2020. - KulturaBroj čitanja: 744 ... Autor: Ana Marija ...