GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Novo navalno vozilo za VZ Grada Kutine


7. veljače 2020. godine  u Zagrebu s Ministarstvom unutarnjih poslova potpisan sporazum za novo navalno vatrogasno vozilo za Vatrogasnu postrojbu Kutina.U nazočnosti Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, predsjednika – zapovjednika VZŽ Sisačko – moslavačke Mije Brlečića i predsjednika VZG Kutine Slavka Špičaka, ugovor je potpisao zapovjednik VZG i VP Kutina Marijo Paluh.

U prostorijama Vatrogasne škole Hrvatske vatrogasne zajednice 7 veljače su potpisani sporazumi o suradnji s vatrogasnim postrojbama na realizaciji projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

Ovim projektom planira se nabava 94 vatrogasna vozila, te su danas sporazum potpisali predstavnici krajnjih korisnika, tj. javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava kojima će vozila biti isporučena.

Okupljene je u ime Hrvatske vatrogasne zajednice pozdravio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je istaknuo da je ovo još jedna u nizu mjera vezanih uz opremanje naših vatrogasaca modernim vozilima.

– Ovom nabavom vozila, ali i kroz prethodne nabave na državnoj i lokalnoj razini, podižemo operativnu spremnost naših postrojbi, – rekao je Tucaković.

U ime Ministarstva unutarnjih poslova okupljene je pozdravio Robert Butković, načelnik Sektora policijske tehnike i opreme, koji je zaželio sreću u korištenju nove opreme te istaknuo da će zadnje vozilo biti isporučeno 18 mjeseci od potpisivanja ugovora.

Ukupna vrijednost projekta je 256.260.000,00 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija (OPKK)

Specifični cilj projekta je nabava 94 vatrogasna vozila i to 21 komad navalnih vozila dugih, 21 komad navalnih vozila malih, 21 komad autocisterni srednjih, 21 komad šumsko/terenskih vozila srednjih, 7 komada šumskih/terenskih vozila teških i 3 komada vozila za zapovjedni stožer s vatrogasnim robotom na prikolici.

 

 

Izvor: radiomoslavina.hr
10.2.2020. - DruštvoBroj čitanja: 543 ... Autor: Žaklina ...