GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinski gimnazijalci predstavljali Hrvatsku u EU parlamentu


Učenici kutinske Srednje škole Tina Ujevića boravili su u Europskom parlamentu u Strasbourgu u okviru projekta Euroscola gdje su sudjelovali u simuliranoj sjednici Europskog parlamenta s učenicima iz još 20 zemalja članica Europske unije. Učenici su raspravljali o ekologiji, migracijama, mogućnosti zapošljavanja mladih i budućnosti Europe. Sudjelovanje u ovom projektu ostvareno je kroz uspjeh  učenice Mia Krakan koja je osvojila Natječaj Ureda Europskog parlamenta sa svojim video-uratkom. U Strasbourgu je boravilo 24. učenika iz ukupno 5 srednjoškolskih razreda koji su uključeni u razne društvene projekte. Vodile su ih učiteljice Branka Pelin i Blaženka Žmegač.

Tea Tolimir u raspravi na plenarnoj sjednici predstavljala je Hrvatsku, a u igri Eurogame Chiara Todorov predvodila je ekipu u kojoj su bili učenici iz Grčke, Austrije i Francuske te su osvojili prvo mjesto. Uz spomenute, Nika Šljubura  je izabrana kao predsjedavajuća koja je predstavljala sve internacionalne sudionike teme o ovisnostima na simuliranoj sjednici Europskog parlamenta.

 

Kutinski gimnazijalci koji su predstavljali Hrvatsku u Strasbourgu u EU parlamentu u projektu Euroscola:
Nadja Vučić, Bruna Križanić, Nika Kovačević, Borna Lončarević, Luna Tomac, Izabela Šporčić, Chiara Todorov, Tea Tolimir, Ivana Rimac, Lucia Plantak, Marta Birač, Rebecca Bjelanović, Vinka Matković, Ema Gutrung, Klara Dolenčić, Matej Troha, Matea Došlović, Mia Krakan, Nika Šljubura, Jelena Lončar, Lucija Stipurinac, Iva Lenart, Ivan Pranjić i Filip Hrmo.


 

 

Izvor: radiomoslavina.hr10.2.2020. - DruštvoBroj čitanja: 1086 ... Autor: Žaklina ...