GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Zamjenik gradonačelnika Damir Markuš sudjelovao je na obljetnici Gvozdanskog


Misno slavlje u spomen na 442. obljetnicu herojske obrane hrvatskih ognjišta i kaštela Gvozdansko te slavne pogibije branitelja utvrde Gvozdansko  13. siječnja 1578. godine, održano je 12.01.2020.  u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova u Gvozdanskom.

 

Hodočasnici iz cijele Hrvatske su nazočili obilježavanju pogibije uz predstavnike županijske i lokalne vlasti, članove Hrvatskog generalskog zbora te predstavnike brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

Misu u sklopu jubilarnog 11. hodočasničkog spomen-pohoda predvodio je vrhbosanski pomoćni biskup u miru Pero Sudar u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, generalnim vikarom biskupije Markom Cvitkušićem, rektorom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu Anđelkom Košćakom, domaćim župnikom Stjepanom Filipcem i Antom Rotimom, a služili su đakoni Vjekoslav Uvalić i Tomislav Vojvodić

 

Nakon mise slijedio je mimohod u čast junacima Gvozdanskog do spomen-križa, gdje je molitvu za duše svih branitelja i žrtava Gvozdanskog iz 1578., 1941. i 1991. godine vodio biskup Košić.

Damir Markuš, zamjenik gradonačelnika Grada Kutine sa Hrvatskim braniteljima iz Kutine, sudjelovao je na obljetnici Gvozdanskog gdje je izrazio zahvalnost za obranu hrvatskih ognjišta i zapalio svijeće poginulim braniteljima.

 

Foto: Mišo Budovac

 13.1.2020. - DruštvoBroj čitanja: 1318 ... Autor: Žaklina ...