GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obnovljena kuglana u Športskom centru Kutina jedna od najsuvremenijih u Europi


Športski centar Kutina dobio je potpuno obnovljenu kuglačku dvoranu. Nova kuglana ima 6 staza, najsuvremeniju opremu te zadovoljava sve natjecateljske standarde što ju čini jednom od najmodernijih u Europi. 

Kuglanu je, prvim bacanjem kugle svečano otvorio najstariji kutinski kuglač,  Zlatko Kiš, a blagoslovio ju je kutinski župnik vlč. Mato Draganović.

Gradonačelnik Zlatko Babić je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo aktivnostima koje se odnose na poboljšanje sportskih uvjeta u gradu Kutina te ovom prigodom istaknuo kako na dvorani za kuglanje koja se nalazi u samom središtu Športskog centra nisu rađeni značajniji zahvati od same izgradnje objekta te da je stoga odlučeno da se ove godine krene u rekonstrukciju iste kako bi bila u potpunosti pripremljena za održavanje svih natjecanja na državnoj i regionalnoj razini te kako bi kuglački klubovi koji aktivno djeluju na području Grada Kutine i okolice imali uvjete za rad i treninge kojima bi u konačnici postizali još bolje rezultate. Gradonačelnik je zahvalio i izvoditelju radova – zajednici ponuditelja Arx bowling d.o.o. iz Zagreba i MP Bowling iz Belog Manastira na odlično odrađenom poslu.

Prisutne je pozdravio Renato Habek, ravnatelj Športskog centra Kutina, a svečanosti su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Davor Kljakić, predsjednik Kuglačkog saveza Hrvatske Tonči Mikac, glavni tajnik Zoran Jagić, član vijeća H00 Boris Mesarić, predsjednik Zajednice ŠUS SMŽ Josip Šimunović. Nakon svečanosti otvaranja odigran je prijateljski susret između kutinskih kuglašica i kuglača nasuprot ženske Hrvatske reprezentacije.

Vrijednost investicije rekonstrukcije kuglačke dvorane je na razini 1 mln kuna. Realizacija ovog projekta zapravo je nastavak jednog investicijskog ciklusa u ŠC Kutina koji je započeo ove jeseni kroz atletsku stazu i kuglanu. Uz rekonstrukciju kuglane, napravljena je i rekonstrukcija stolarije samog objekta i prostora za gledateljstvo u dvorani za kuglanje čime će se moći ugostiti najeminentnije kuglačke klubove. Kuglana je sada primjerena da na njoj bace kuglu svjetski prvaci te da se postižu svjetski rekordi koji mogu biti zabilježeni bilo gdje na svijetu.


Nakon otvorenja kuglane, idućeg dana Kuglački klub Kutina i Kuglački klub Ciglenica organizirali su 2. Božićni turnir u kuglanju narodnim načinom. Sudjelovalo je 20 ekipa sa 120 natjecatelja. Nastupile su ekipe iz Karlovca, Pakraca, Novske, Lipovljana, Zagreba, Bjelovara, Kutine, Ciglenice, Garešnice i Siska.
1. mjesto osvojila je ekipa Slavonac 2 iz Lipovljana, na drugom mjestu bila je ekipa Željezničar Bjelovar i 3 mjesto Ciglenica 1.30.12.2019. - SportBroj čitanja: 2870 ... Autor: Martina ...