GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Filmskoj družini OŠ Stjepana Kefelje dodijeljena nagrada za najbolji strani film


Filmska družina OŠ Stjepan Kefelje nastavlja promicati ime Kutine, ali i Hrvatske u filmskom svijetu mladih. Najljepša čestitka Filmskoj družini OŠ Stjepana Kefelje povodom božićnih blagdana stigla je iz Saint Petersburga sa Magic Torch Film Festivala koji se održao 29. i 30. studenog 2019. u St. Petersburgu, Ruska Federacija.

Čestitku mladim i izuzetno uspješnim filmašima te njihovom voditelju Goranu Šporčiću uputila je direktorice festivala Alexandra Tikhayeva. „Stvarate sjajne filmove, a znamo koliko je potrebno rada, strpljenja i hrabrosti kako bi to postigli. Diploma koju ste dobili samo je skroman simbol vaših stvarnih zasluga. Ali nadamo se i vjerujemo da će vas sudjelovanje na festivalu potaknuti da nastavite sa svojim prekrasnim stvaralaštvom. U novoj godini želimo vam originalne ideje, živopisne dojmove, aktivnu aktivnost i samopouzdanje! Nadam se da ćemo se upoznati na sljedećem festivalu.“, poručila je direktorice festivala Alexandra Tikhayev.

Podsjetimo se, filmski uradak „ZOE“ Filmske družine OŠ Stjepana Kefelje kvalificirao se te će se prikazati i natjecati na festivalu  „BAICFF - Bay Area International Children's Film Festival“ u Oaklandu SAD, 22. i 23.02.2020. Film se prikazao i na festivalu „FECEA - Festival Internacional de Cinema Escolar de Alvorada“ od 21.11. do 30.11.2019., Porto Alegre u Brazilu te je ovaj mjesec bio prikazan i natjecao se na „The Stone Flower Youth Film Festival“, Sysert u Ruskoj federaciji. Film „ZOE“ mlade redateljice Marte Krunić, u lipnju ove godine predstavljen je i na jednom od najvećih svjetskih filmskih festivala GURO International Kids Film Festival u Seoulu čiji se put u drugu najveću zemlju na svijetu realizirao uz pomoć sufinanciranja Grada Kutine koji već niz godina nagrađuje svoje uspješne učenike, bilo osnovne ili srednje škole.30.12.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1219 ... Autor: Martina ...