GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik Zlatko Babić u obilasku radova rekonstrukcije kina i Doma kulture


U gradonačelnikovom uredu održan je radni sastanak na kojem se razgovaralo o tijeku radova u Pučkom otvorenom učilištu Kutina nakon kojeg su se nazočni uputili u obilazak kako bi se upoznali s dinamikom radova u Domu kulture.

Sastanku su uz gradonačelnika Zlatka Babića nazočili Jasminka Molnar, ravnateljica POU Kutina, Željko Tomičić, pročelnik društvenih djelatnosti, Ivan Crnac, pročelnik za financije i nadzorni inženjer Veljko Adamović.

Nakon obnove kluba Arcus u Domu kulture i kino dvorani u tijeku je rekonstrukcija električnih instalacija, klimatizacije, grijanja i sustava vatrodojave.

Kako je rekao gradonačelnik Zlatko Babić, ovo je nastavak radova u obnovi stare zgrade POU Kutina. ” Krenuli smo s obnovom sanitarnog čvora, zamjenom krovišta, ugradnjom lifta za invalide, a nakon promjene elektroinstalacija u klubu Arcus, sada mijenjamo elektroinstalacije i na ostatku zgrade točnije u kino dvorani. Radovi su vrijednosti 1,2 mln kn, od toga Ministarstvo kulture izdvaja 500.000 kn, a mi vlastitih sredstava 700.000 kn”, ističe gradonačelnik te dodaje kako će ovi radovi  svakako doprinijeti i sigurnosnom aspektu boravka u ovim prostorima.

Ravnateljica Jasminka Molnar rekla je kako je riječ o kompleksnom i zahtjevnom poslu koji će POU Kutina odraditi uz pomoć Grada i Ministarstva. „Vrlo smo zadovoljni jer se u ovoj godini između ostalog krenulo i s vrlo kompleksnom sanacijom elektroinstalacija, klimatizacije, grijanja, instalacijom vatrodojave i završnim obrtničkim radovima u zgradi kina. Izmijenit ćemo i dotrajala vrata na kinu, u predvorju i maloj dvorani, uvest ćemo novi način prodaje ulaznica, obnoviti inventar, dovršiti obnovu dijela Arcusa s kuhinjom, stvorit ćemo još dodatnog skladišnog prostora unutar objekta, uredit ćemo vanjski dio pročelja ispod bolti, uvesti video nadzor unutar i van objekta, stvoriti novi vizualni identitet Učilišta s novim logom i pripadajućim promo materijalima“, istaknula je Jasminka Molnar, ravnateljica POU Kutina te zamolila sugrađane za razumijevanje, jer se završetak svih radova očekuje 10. siječnja 2020. godine.

„Da bi kino profunkcioniralo morat ćemo se strpiti do 10. siječnja, a za taj vikend najavljujemo čak 6 filmova: Ratovi zvijezda, Frozen, Jumanji, Tuga i slava, Špijunaža i kamuflaža i Frka. Čuvajte se za filmove u našem kinu!“, poručila je Jasminka Molnar.

Podsjetimo da se u prostoru Arcus kluba održavaju i vjenčanja kod matičara, tako da je novi prostor doprinio ugodnijem ugođaju i u tu svrhu.24.12.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1667 ... Autor: Martina ...

RSS