GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Čestitka gradonačelnika Zlatka Babića


U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić sugrađanima je uputio čestitku uz kratak osvrt na postignute rezultate u 2019. godini.

 

Drage moje sugrađanke i sugrađani,

 

Uz radost Božića i s božićnom porukom koja nas upućuje na skromnost, zajedništvo i dobrotu, unesimo u dane koji dolaze dašak vjere i optimizma, pokrenimo pozitivnu energiju i probudimo ljudske vrijednosti. Potaknimo sebe i druge da prema bližnjima budemo bolji, a prema bolesnima i napuštenima pravedniji i solidarniji. Naša zajednička snaga, volja i upornost jedini su pravi pokretač našega Grada i njegova budućnost.

Kutina u širim okvirima postaje prepoznatljiva kao grad u kojem su poduzetnici dobrodošli i u kojem se maksimalno nastoji pomoći u realiziranju njihovih poslovnih ideja i planova. Svjesni smo da to znači otvaranje novih radnih mjesta, a ona su ključna u ostvarivanju našeg najvažnijeg cilja – a to su ljudi.

Uz moje suradnike i podršku koalicijskih partnera svi projekti usmjereni su kako bismo stvorili zadovoljstvo građana životom u ovom gradu.

Zato smo, u razdoblju koje slijedi, aktivno pristupili realizaciji preduvjeta za izgradnju infrastrukture u Industrijsko logističkoj zoni veličine 120 ha u vlasništvu grada koja će biti u središtu naših nastojanja za gospodarskom revitalizacijom i kojom ćemo stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta. Ova zona je izuzetno dobra podloga i veliki poticaj u gospodarskom razvoju Kutine.

Novim mjerama i realizacijom projekta poduzetničkog inkubatora pojačali smo gospodarsku aktivnost i stvorili uvjete za otvaranje novih radnih mjesta. Krenut ćemo u realizaciju najvećeg projekta u povijesti Kutine „EU Moslavina“, projekt Aglomeracija,  koji se odnosi na izgradnju vodovodne mreže, sustava odvodnje i izgradnje novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Vrijednost tog projekta je 500 mil. kuna i u većem dijelu financiran je od strane EU fondova. Ovo je za grad Kutinu ključni projekt za obnovu i izgradnju komunalne infrastrukture.

Briga o mladim obiteljima je također jedan od prioriteta. Ove godine smo osigurali sufinanciranje udžbenika i školskog pribora, subvencije prijevoza učenika i dodjele stipendija, s ciljem da mladim obiteljima omogućimo kvalitetno okruženje u kojem će moći ostvariti siguran i perspektivan suživot u našoj zajednici.

Naša je želja da i dalje, uz vašu pomoć, pronalazimo nova i kvalitetnija rješenja u izgradnji naše lokalne zajednice te da naš grad Kutinu zajedno učinimo još ugodnijim za život.

Neka nam svima ovi blagdani budu prilika da svojim obiteljima, ali i jedni drugima iskažemo osjećaje pažnje i ljubavi.

Svim Kutinčankama i Kutinčanima, kao i ljudima dobre volje, želim radostan i blagoslovljen Božić, uz obilje mira, ljubavi i osobnog zadovoljstva te uspješnu Novu 2020. godinu.

S poštovanjem,

                                                                                                                                 Gradonačelnik

                                                                                                                              Zlatko Babić, dipl. ing.24.12.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1046 ... Autor: Martina ...

RSS