GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Uoči božićnih blagdana gradonačelnik posjetio odjel za djecu s posebnim potrebama


Povodom nadolazećih božićnih blagdana gradonačelnik Zlatko Babić i njegov zamjenik Damir Markuš u društvu svojih suradnika Željka Tomičića, pročelnika UO za društvene djelatnosti, Renate Vlahek, voditeljice Koordinacijskog odbora Grad prijatelj djece Kutina, Vlatke Antolović, više stručne suradnice za civilno društvo i ravnatelja Osnovne škole Zvonimira Franka Darija Dude posjetio je Odjel za djecu s posebnim potrebama ove škole. Tom prigodom učenicima su uručeni prigodni pokloni.

Djeca su goste dočekala s dobrim raspoloženjem, velikim srcem i prigodnim poklonom koji su sami izradili.

Ravnatelj škole, Dario Duda, zahvalio se predstavnicima Grada na dolasku i upoznao prisutne s radom posebnog odjela ističući ponos na učenike, asistente u nastavi i defektologinje koje svojom kvalitetom i svojim trudom nesebično pomažu djeci.

Gradonačelnik je u svom kratkom pozdravnom govoru istaknuo kako će uvijek imati podršku Grada Kutine za što kvalitetnije uvjete rada kako bi se djeca s poteškoćama u razvoju uspješno integrirala u okruženje i time stvarala lijepe trenutke djetinjstva i školovanja. Zahvalu je uputio defektologinjama i asistentima u nastavi, ističući kako se u ovaj posao prije svega mora unijeti ljubav, a potom i energija kako bi djeca i roditelji bili zadovoljni.

Trenutno je u posebnom odjelu 21 dijete, s kojim rade tri defektologinje,  Ina Grgić, Renata Klobučar i Senka Ćelap, te asistenti u nastavi koji pomažu u radu i aktivnosti.

Posjetu su se pridružili članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Kutine na čelu s predsjednikom Gabrijelom Gredičekom i zamjenicom Editom Jurušić koji su kroz razne društvene aktivnosti s djecom zaokružili ovo lijepo druženje.

Na kraju druženja gosti su zahvalili domaćinima na srdačnom dočeku, te su poželjeli sretne i blagoslovljene božićne i novogodišnje blagdane.19.12.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1105 ... Autor: Martina ...