GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Po deveti puta održani “Dani repušničke kulture”


KUD “Repušnica” deveti je puta zaredom organizirao manifestaciju “Dani repušničke kulture”.

Posebnost ove manifestacije je da u  programu svake godine uz članove KUD-a sudjeluju mještani iz Repušnice koji se predstavljaju svojim hobijima i aktivnostima. Uz folklor, pjesmu, ples, tu su bili i glumci, amateri koji uspješno slikaju, izrađuju suvenire ili se bave specifičnim umjetničkim izražajem, pišu pjesme, snimaju filmove.

 

Ove godine uz nastup svih skupina KUD-a i učenika Područne škole Repušnica, nastupili su i Zbor umirovljenika Petrokemije, bend Čiste istine Isusa Krista, Mažoretkinje grada Kutine te je predstavljena knjiga “Želja” izdana pod pseudonimom Mana Pass, a iza kojeg se predstavljaju Marina Kuleš i Nataša Debeljak.

Nakon raznolikog programa, domaćini su uz razgledanje prodajne izložbe radova umjetnika te priznanja i postignuća KUD-a – koji je ove godine sudjelovao na dvije državne smotre i objavio CD kandidiran za nagradu  Porin, za goste pripremili i jestivu izložbu  palačinki, čaj i kuhano vino, a zajedničko druženje “po domaći” uz razgovore potrajalo je dugo u noć.

U ime Grada Kutine manifestaciji je nazočila i zahvalnicu preuzela Kornelija Marošević, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Izvor: www.radiomoslavina.hr16.12.2019. - DruštvoBroj čitanja: 623 ... Autor: Martina ...