GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić održao radni sastanak s ravnateljicom i djelatnicima DV Kutina


U prostoru DV Maslačak održan je radni sastanak gradonačelnika s djelatnicima Dječjeg vrtića vezano za proširenje kapaciteta Dječjeg vrtića i tijek radova na energetskoj obnovi DV Maslačak.  Iako se planira izgradnja novog dječjeg vrtića za koji su izrađene projektna i građevinska dozvola, radi nedostatka sredstava za financiranje sama realizacija izgradnje će morati pričekati još neko vrijeme. Naime, procijenjena vrijednost izgradnje novog dječjeg vrtića je u iznosu od 25 mil kuna.

Popunjenost trenutnih kapaciteta dječjeg vrtića je u cijelosti ostvarena. Čak 606 djece je uključeno u redovan program što je rekord spram prethodnih godina. Nešto manje djece je upisano u predškolski program koji se odvija popodne te za taj program nisu popunjeni svi kapaciteti. Trenutno u gradu Kutini postoji lista čekanja za dječji vrtić, a najveća je lista čekanja za jaslice jer su one potpuno popunjene i preko pedagoškog standarda.

 

 

„Trenutno je vrtić organiziran na dvije lokacije, organizirali smo dvije skupine jaslica, jednu u DV Maslačak i jednu u OŠ Vladimira Vidrića, no to i dalje ne zadovoljava sve potrebe u gradu.  Pokušavamo naći rješenje kako bi u jednom od prostora koji su u vlasništvu Grada Kutine organizirali dodatnu jasličku skupinu sa svim potrebnim za jaslice, adaptaciju i opremanje prostora, ishođenje svih potrebnih dozvola te zapošljavanje novih djelatnika. Grad Kutina će učiniti sve da stvori uvjete za otvaranje još jedne jasličke skupine. S jedne strane pričamo o odlasku mladih, dok s druge strane nastaju liste čekanja za upis u dječji vrtić. Konačno rješenje je novi vrtić no to u ovom trenutku nije moguće te je potrebno pronaći drugo, privremeno ali adekvatno rješenje“ rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

„Drago nam je da je na 56. rođendan Dječjeg vrtića Kutina gradonačelnik došao i saslušao naše probleme.  Na listi čekanja je trenutno 42 djece od toga je 13 beba koje bi nam trebale doći u sljedećoj pedagoškoj godini. Uz pomoć Grada do sada smo uspijevali pronaći rješenje, pa su tako otvorene dvije skupine jaslica - Potočnica u blizini DV Maslačak i u OŠ Vladimira Vidrića. Gradonačelnik je i ove godine voljan pomoći roditeljima koji trebaju smjestiti djecu u vrtić kako bi osigurali i svoju egzistenciju. Vrtić radi na 9 lokacija, a to je veliki problem radi održavanja i prehrane te je potreba za gradnjom vrtića opravdana radi zatvaranja manjih objekata u gradu Kutini i povećavanja kapaciteta za smještaj djece u vrtić. Željela bih istaknuti kako smo uz pomoć Grada i RA  Mrav pokrenuli energetsku obnovu DV Maslačak za koju od 4,5 mil kuna trošak Grada i Vrtića iznosi 16%“ istaknula ja Sandra Todorov, ravnateljica DV Kutina.

 

Nakon sastanka gradonačelnik je obišao vrtićance i podružio se s njima.

 13.12.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1494 ... Autor: Žaklina ...