GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Najavljena ovogodišnja Zimska čarolija


Kako bi i ove godine zima poprimila poseban sjaj pobrinula se Turistička zajednica  Grada Kutine. Tim povodom održana je 25. studenog 2019. godine u Gradskoj vijećnici Grada Kutine konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnje Zimske čarolije kako bi upoznali sve sugrađane na sve aktivnosti u nadolazećim tjednima te ih pozvali da im se pridruže. Na konferenciji su nazočili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, direktorica Turističkog ureda Grada Kutine Ivana Grdić te Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa Kutina.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je kako se veseli svim sadržajima koji će biti prilagođeni i za djecu i za odrasle. „Svake godine je sve veći broj posjetitelja na našem Trgu gdje se odvija Zimska čarolija. Očekujemo kako će i naši sugrađani i stanovnici okolnih mjesta posjetiti našu Zimsku čaroliju te vas sve srdačno pozivam da se pridružite Zimskoj čaroliji.“

Direktorica TZ Grada Kutine  Ivana Grdić rekla je kako „Zimska čarolija počinje u subotu 30.11. od 15h otvorenjem klizališta, i uz prigodan i zanimljiv program koji će u večernjim satima obogatiti nastup Super Cover banda, glazbenog sastava iz Rijeke. Ugostit ćemo klizački klub „Medveščak“ iz Zagreba i Klub sinkroniziranog klizanja „Pahuljice“ također iz Zagreba, pa su naši posjetitelji moći uživati u sinkroniziranom i umjetničkom klizanju.“

Od 30. studenog pa sve do 6. siječnja u Kutini će biti Zimska čarolija puna brojnih zabavnih sadržaja za sve uzraste. „Jedan od razloga za još bolju posjećenost svakako jest program, koji je ove godine još i bogatiji sadržajno, a posebno u dane vikenda. Bit će tu raznih programa za najmlađe posjetitelje, od atraktivnih animatora, kostimiranih likova, kreativne radionice, predstave, facepainting, pisanje pisama djedu Mrazu, i još mnogo toga, a svaku nedjelju paljenje adventske svijeće. U sklopu zimske čarolije u Kutini održat će se i Božićni sajam (20-21.), a ulicama grada sve do 26.prosinca vozi Božićni vlakić. I ove godine grad ćemo osvježiti sa novim dekoracijama i atrakcijama koje će ga učiniti još privlačnijim i razlikovati ga ne samo od prošlogodišnjeg izdanja, već i od drugih adventskih događanja u Hrvatskoj“ dodala je Ivana Grdić.

 

Zima ne bi bila zima bez klizanja te će na Trgu dr. Franje Tuđmana (gdje se i odvija cjelokupni program) dominirati klizalište s ledenom stazom oko fontane koje se prostire na čak 500 m2.

Direktor Komunalnih servisa Krešimir Lenić istaknuo je kako je svake godine sve veći interes za školu klizanja. „Ove godine omogućili smo čak 180 mjesta za djecu u školi klizanja a ukoliko bude zainteresiranih, postoji mogućnost škole klizanja i za odrasle. Za školu klizanja možete se prijaviti ili u TZ Grada Kutine ili u Komunalnim servisima, a svi podaci o prijavi se nalaze na internet stranicama navedenih ustanova. Sezonska ulaznica za klizanje iznosi 150 kn za djecu do 15 godina a 200 kn za sve ostale te pozivam građane da nam se priključe na klizalištu, ono je otvoreno od 30.11. do 6.1.2020. godine“ rekao je Lenić.

Vrhunac Zimske čarolije za najmlađe je dječji doček Nove godine u podne, 31. prosinca gdje će biti i slastičarska radionica u sklopu koje će najmlađi moći napraviti svoju vlastitu slasticu. Uz mnoštvo noviteta, kvalitetnih sadržaja i ove godine vrijedi popratiti Zimsku čaroliju u Kutini.


 

  26.11.2019. - DruštvoBroj čitanja: 825 ... Autor: Žaklina ...

RSS