GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Potpisan Sporazum o dodatku Kolektivnog ugovora iz 2011. godine


Zaposlenicima 6 gradskih ustanova i Gradske uprave Kutina iduće godine plaća će biti povećana za 250,00 kn u bruto iznosu. Rezultat je to kolektivnih pregovora sindikata i gradonačelnika koji je potvrđen potpisivanjem Sporazuma o dodatku Kolektivnog ugovora iz 2011. godine. Istaknuto je kako je ovim sporazumom dostignuta visina osnovice iz 2009. godine.

 

Gradonačelnik Kutine zahvalio je sindikatu na razumijevanju za gospodarsku obnovu Kutine što je prioritet u njegovom mandatu. Gradonačelnik je podsjetio kako je Kolektivni ugovor potpisan 2011. godine te se složio sa sindikatima kako prava iz tog Ugovora zaostaju ie zahvalio je na razumijevanja za postupno usklađivanje prava zaposlenika.

 

Davor Rakić, povjerenik Sindikata EKN koji ima svoje podružnice u pet gradskih ustanova izvijestio je o glavnim točkama u sporazumu. Prema sporazumu je osnovica povećana za 40,00 kn i iznosi 2380,00 kn te su dnevnice 200,00 kn a prema dodatku kolektivnog ugovora povećan je stalni dodatak za 150,00 kn pa iznosi ukupno 800,00 kn. Povjerenik Sindikata EKN rekao je kako su pregovori bili korektni, a rezultat je kompromisni Sporazum.

 

 

Nikolina Borić, sindikalna povjerenica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika u Gradskoj upravi također je umjereno zadovoljna sporazumom te je zahvalila na razumijevanju i korektnosti u pregovaranju gradonačelniku Kutina. Ovim putem je naglasila potrebu povećanja osnovice za rast potrošačkih cijena.

 


 

Sudionici kolektivnog pregovora i potpisnici Sporazuma izrazili su uvjerenje kako iduće godine očekuju novi Kolektivni ugovor za zaposlenike gradskih ustanova i gradske uprave Kutine.

Izvor: radiomoslavina.hr

 25.11.2019. - GospodarstvoBroj čitanja: 968 ... Autor: Žaklina ...

RSS