GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Na 16. Susretu malih vokalnih sastava Rusalkama Brončana plaketa


U organizaciji Hrvatskog sabora kulture , pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i u suorganizaciji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga SMŽ, Glazbene škole Frana Lhotke i OŠ 22. lipnja u subotu, 23. studenog je u dvorani Glazbene škole održan prvi dio 16. Susreta malih vokalnih sastava. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava nacionalni je Susret najuspješnijih malih vokalnih sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj.


Predstavilo se ukupno 19 sastava, devet u kategoriji izvorne pučke glazbe i deset u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova.


U kategoriji izvorne pučke glazbe, našu je županiju predstavljala Pjevačka skupina KUD-a „Husain“, a u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova VS „Rusalke“. Po ocijeni selektora Hrvatskog sabora kulture, (Irena Miholić, Dražen Kurilovčan i Zdravko Šljivac), za svoj nastup VS „Rusalke“ osvojila je Brončanu plaketu.


Najuspješniji u kategoriji izvorne pučke glazbe su bili Muška pjevačka skupina KUD-a Dangubice iz Kutereva, dok su u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova uručene dvije zlatne plakete, no najzlatniju plaketu s najviše osvojenih bodova primio je Ansambl „Jane“ iz Velike Gorice.


Izvor: radiomoslavina.hr 25.11.2019. - KulturaBroj čitanja: 856 ... Autor: Žaklina ...

RSS