GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik održao prijem za članove AKOSI Odisej iz Kutine


21. studenog 2019. godine u Gradskoj vijećnici Grada Kutine gradonačelnik Zlatko Babić s dogradonačelnikom Damirom Markušem održao je prijam  članova AKOSI Odisej iz Kutine povodom srebrenog odličja Miljenka Vučića i  brončanog odličja Matije Sloupa na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Dubaiu. Atletski klub osoba s invaliditetom Odisej djeluje na području Sisačko-moslavačke županije i šire te trenutno broji 9 članova. Njihov uspjeh očituje se i na državnim natjecanjima kao i šire. 

Trener Mihovil Rendulić istaknuo je kako je AKOSI Odisej jedini imao četiri predstavnika na Svjetskom prvenstvu, a od četiri medalje koje su osvojili sportaši iz Hrvatske, dvije su otišle u klub Odisej. "Uz Matijin uspjeh, bitno je naglasiti uspjeh i ostalih sportaša iz Kluba na ovom natjecanju. Srebrnu medalju  u kategoriji F11osvojio je Miljenko Vučić u bacanju kugle za slijepe gdje mu je zlatna medalja izmakla za samo 2 cm, no postigao je novi državni rekord. Ana Gradečak na svom prvom svjetskom natjecanju u bacanju kugle osvojila je 12. mjesto u kategoriji F41" rekao je Mihovil Rendulić.

 

Predsjednik AKOSI Odisej Mate Damjanović rekao je kako je Klub Odisej okosnica  Hrvatskog paraolimpijskog saveza te unatoč manjem broju članova spram ostalih klubova, ne manjka im sportskih uspjeha što dokazuju osvojene medalje.

„Iznimno sam sretan što sam četiri puta rušio državni rekord i veselim se novim uspjesima. Brončana medalja je druga velika medalja u mojoj karijeri.  Hvala gradonačelniku na prijemu te se nadam i ubuduće osvajati medalje i predstavljati Kutinu“ rekao je Matija Sloup. Podsjetimo, u kategoriji bacača kugle niskim rastom Matija Sloup u Dubaiu došao je do bronce s novim osobnim i državnim rekordom bacivši kuglu na 10,30m. Novi svjetski prvak i izjednačivši svjetski rekord je Rus Denis Gnezdilovs s 10,88m dok je srebro je pripalo Iračaninu  Tnaiash Garrah sa 10,77m.

 

Ana Gradečak zahvalila je Gradu na prijemu te je najavila sudjelovanje na idućem Europskom prvenstvu u Poljskoj i pripreme za iduću paraolimpijadu.

 

Gradonačelnik Zlatko Babić zahvalio se predsjedniku udruge, treneru i sportašima na uspjehu. „Sretan sam što se Kutina spominje širom svijeta u okvirima atletike i paraolimpijade. Obećavam kako će Grad Kutina i dalje pomagati Klubu, da ćemo stvarati čim bolje uvjete za treninge i budući rad kako biste u Kutini imali što bolje uvjete za rad i želim vam sve najbolje na budućim natjecanjima“ rekao je gradonačelnik Babić.

 

 21.11.2019. - SportBroj čitanja: 2307 ... Autor: Žaklina ...