GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Tena Jevak, tajnica gradonačelnika Grada Kutine ponijela titulu najbolje hrvatske tajnice


Dodjela 24. godišnje nagrade EA 2019. najboljim hrvatskim tajnicama i tajnicima održana je proteklog vikenda u hotelu Esplanade Zagreb u Zagrebu, a titulu jedne od pet najboljih administrativnih tajnica u Republici Hrvatskoj ponijela je djelatnica Gradske uprave Grada Kutine Tena Jevak, tajnica gradonačelnika Zlatka Babića.

Tena Jevak završila je srednju ekonomsku školu i trenutno se nalazi na prvoj godini preddiplomskog stručnog studija Poslovne ekonomije, a također pohađa i Političku akademiju „Žene u politici i društvu“. Nakon završene srednje škole stručno osposobljavanje odrađuje u Sisačko-moslavačkoj županiji kao poslovna tajnica, potom se zapošljava u Javnoj ustanovi za zaštitu prirode Sisačko-moslavačke županije. Trenutno radi u Gradu Kutini kao tajnica gradonačelnika te u svom poslu ima 4 godine radnog iskustva. Tena je također i predsjednica Mladeži HDZ-a Sisačko-moslavačke županije te Grada Kutine, a za sebe kaže da je pozitivna, organizirana, društvena, profesionalna, te spremna pomoći u svakoj situaciji.

Hrvatska poslovna tajnica (HPT) je nacionalna strukovna udruga koja od 1996. godine proglašava pet najboljih hrvatskih tajnica/ka godine u kategorijama: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija. HPT je neprofitna strukovna udruga, a projekt dodjele godišnje nagrade EA najboljim hrvatskim tajnicama ostvaruje se svih ovih godina isključivo uz pomoć donacija/sponzorstva. Ovo je prvi i izvorni takav projekt u Hrvatskoj. HPT djeluje u cilju promicanja razvitka i unapređenja suvremenih potreba menadžmenta uredskog poslovanja; utvrđivanja strukovnih standarda; učlanjivanja i povezivanja s drugim odgovarajućim organizacijama i institucijama; zaštitu članstva; poticanje stručnih, društvenih i humanitarnih aktivnosti članstva. Udruga je inicijator sadašnjeg studija menadžmenta uredskog poslovanja na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću. Dio projekta EA je i humanitarni rad te se sukladno tome svake godine prosljeđuju informacije i uspostavlja kontakt direktno s potrebitima, siromašnim pojedincima i obiteljima.

Uz Kutinčanku Tenu Jevak, dobitnice EA u 2019. godini su i Ksenija Ravnjak, Podravka d.d.,Koprivnica; Mirela Sekalec, Vodovod - Osijek d.o.o.; Tanja Kos, Terme tuhelj d. o.o.; Zlatko Janković-Miloš, Savez udruga Lions klubova Hrvatske, Zagreb dok je Nagrada za životno djelo dodijeljena Željki Klipić iz Zagreba.

 

11.11.2019. - DruštvoBroj čitanja: 2758 ... Autor: Martina ...