GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održan 21. Kutina Open 2019.


U povodu Dana grada i 763. obljetnice prvog pisanog spomena imena Kutine, održan je veliki međunarodni turnir u kickboxingu. 21. Kutina Open 2019. okupio je 382 natjecatelja iz 67 klubova koji su došli iz 7 zemalja; Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika Damir Markuš istaknuvši kako je riječ o internacionalnom kupu kojem je Grad uvijek davao potporu.

Turniru je nazočio i Tomislav Bilandžić, predsjednik Hratskog kickboxing saveza koji je pri otvorenju rekao kako je  Kickboxing klub „Kutina“ jedan je od najstarijih klubova, a gospodin Josip Cerovec pionir ovoga sporta.  „Mi iz Saveza svake godine rado dolazimo na ovo natjecanje. Drago mi je da to natjecanje iz godine u godinu raste, da je svake godine sve bolje i da svake godine na natjecanje dolaze natjecatelji iz brojnih susjednih nam zemalja“ – istaknuo je Bilandžić.

Kutinčani su se ponovo pokazali kao odlični organizatori,a isto tako i kao natjecatelji. Nastupili su skoro u svim sportskim disciplinama, a pojedini natjecatelji su se natjecali u više kategorija, za što je trebalo puno snage i dobre sportske pripreme.

S ukupno osvojenih 7 prvih mjesta, 4 druga i 8 trećih, Kickboxing klub „Kutina“ zauzeo je drugo mjesto u ukupnom poretku. Najuspješniji klub turnira bio je Masaru Team Bulgaria s osvojenih 19 prvih, 13 drugih i 12 trećih mjesta.

Na natjecanju su pokazane izuzetno kvalitetne borbe u svim dobnim uzrastima i sportskim disciplinama, te je većina gledatelja, uživala u natjecanju. Najbolji rezultat i 1.mjesto osvojio MASARU – Klub (Sofija), 2. ŠKBK Kutina, 3. Mawashi-Makarska, 4.HBD Vodice, 5. Budokai-Labin, 6.Tigar-Cazin (BIH), 7. Tigar-Slunj, 8.Tigar-Karlovac, 9. Lav – Pula, 10. KBK Batajnica (SRB) itd.. Za Klub zlatne medalje su osvojili:

Najuspješniji natjecatelj iz kluba bio je kadet Vanja Burmudžija koji je osvojio u mlađim kadetima skupinu -47kg i+47kg, te u starijim kadetima -47kg PF. 

Odlično je radila seniorka Anamarija Čvrk pobjedivši u finalnoj borbo K1.rules-52kg s prekidom zbog povreda zlato su još osvojili, kadetkinja Anđelina Filipović -37kg PF, Tena Kačmarčik PF-25kg- djevojčice,Šimun Filipović -74kg LC-junior. Srebro: Martina Prebeg –32kg PF-djevojčice,Tara Gačeša -50kg SK-kick light, Doris Magdić +70kg KL-J. Broncu su osvojili: Inga Štajcer-25kg djevojčice početnice, Renata Hoško -28kg PF-djevojčice, Mateo Šepek PF-47kg PF-Mk, Šimun Filipović -74 KL-J, Katarina Marenčić -55kg KL-J, Borna Burmudžija PF-25kg-dječak početnik. Ono što je vrlo važno, da se na natjecanju nije dogodila niti jedna značajnija povreda, čemu su u mnogome doprinijeli iskusni međunarodni suci.

„Dvorana je cijelo vrijeme bila ispunjena znatiželjnom publikom i ljubiteljima kickboxinga tako da je natjecanje tijekom cijelog dana u prosjeku pratilo još i oko 600 gledatelja. Ukupno uzeto odlična KICKBOXING priredba, a za sljedeću godinu najavljujemo još bolju i veću, jer Kutina još ima prostora za napredak“, istaknuo je Josip Cerovec, trener Kickboxing kluba Kutina.

Svi ostali službeni podaci o natjecanju se nalaze na portalu www.kickboxing. com.hr

 11.11.2019. - SportBroj čitanja: 797 ... Autor: Martina ...