GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Vikend program uz Dan grada Kutine


Uz Dan grada Kutine POU Kutina večeras u 19.30 organizira koncert Marka Tolje, a sutra glazbeno scensku predstavu pod nazivom Mila show.

Repertoar je sastavljen od laganijh jazz, swing, evergreen i autorskih pjesama u trajanju od 90 minuta. Marko Tolja svestrani je pjevač i kantautor, tijekom karijere održao je niz koncerata, osvojio tri Porina i nastupao s Oliverom Dragojevićem u londonskom Royal Albert Hallu, te ne prestaje oduševljavati vokalnim sposobnostima, a izvrsno plovi vodama različitih glazbenih žanrova. U pratnji dvojice pratećih glazbenika, Marko Tolja će posjetiteljima u Kutini prirediti pravu glazbenu poslasticu koja će biti kombinacija njegovih autorskih pjesama poput »Putujem«, »Tišina«, »Zaplesale su sjene«, ali i svjetskih evergreena. 

Mladi glazbenik za sebe kaže "Iza mene je gotovo 14 godina karijere, nebrojeni nastupi, koncerti u važnim dvoranama i veliko iskustvo. Ali jedna stvar je ostala ista, a to je da i dalje radim glazbu iz čiste ljubavi i raduje me da nisam pristao na razne kompromise koji su mi se putem nudili".

Ulaznica 50 kn, na dan koncerta 60 kn.

U predstavi Mila show sudjeluju: Mila Elegović, Adalbert Turner-Juci, Dance company M, Robert Polgar band, Tessa i Vanja – Balet POU Kutina i Plesna skupina Irish Heart. Predstava će se održati u subotu, 9.11.2019. u 19:30h, u Dom kulture POU Kutina.

U neobičnom, koncertom izdanju poznata hrvatska glumica, pjevačica, kantautorica i TV osoba predstavlja svoj novi projekt MILA SHOW. U suživotu različitih kazališnih žanrova Mila Elegović putuje kroz glazbu, prostor i vrijeme spajajući showbuisness smjerove na svoj originalan, showgirl način.

Show koncert izlazi iz okvira cabareta, stendupa i mjuzikla, jer se ova umjetnica poigrava svojom kreativnošću pa tako stvara svoju koncertnu personu, čiju krajnju definiciju ostavlja slušatelju i gledatelju. Kroz neke poznate, nezaboravne melodije upoznat će vas i sa svojim muzičkim i pjesničkim opusom podržana pjevačem i glumcem Adalbertom Turnerom, plesačicama koje glume, plešu, pjevaju i glazbenim bandom te gostima koji se mijenjaju iz showa u show.

U Kutini gosti su: Balet POU Kutina i Plesna skupina Irish Heart

Ulaznica 50 kn, na dan predstave 60kn.

Koncert u nedjelju 10. studenog uz Dan grada namijenjen je ljubiteljima klasične glazbe:

U nedjelju 10.11.2019. s početkom u 19:30h u Domu kulture održat će se koncert klasične glazbe povodom Dana Grada.

Ulaznice za koncert su besplatne, mogle su se preuzeti proteklih dana u tajništvu POU radnim danima od 7 do 15h, ili rezervirati na tel. 682-318. 

Camerata Cantilly utemeljena je 2014. godine u Samoboru kao komorni sastav puhačkih glazbala, jedini takvog tipa u Hrvatskoj. Jezgru Ansambla čini klasični puhački oktet sastavljen od para oboa, klarineta, rogova i fagota. Osnivač i umjetnički voditelj Ansambla je klarinetist Mihael Paar.

Premijerni koncert Ansambla održan u lipnju 2014. godine potvrdio je da je riječ o novoj snazi na domaćoj glazbenoj sceni. Trpimir Matasović tako u časopisu Zarez ističe da su članovi Camerate Cantilly potvrdili da se ‘Bečku glazbu (i ne samo Mozartovu) može svirati i drukčije, i kvalitetnije, a i zanimljivije’, dok Snježana Miklaušić-Ćeran u Hrvatskom slovu skreće pažnju na ‘novu glazbenu iskru’ apostrofirajući Cameratu kao ansambl koji je već na samom početku ispunio brojna očekivanja.

Ansambl je u međuvremenu ostvario niz zapaženih nastupa u Hrvatskoj i Sloveniji, kako u okviru koncertnih ciklusa tako i u okviru međunarodnih festivala, te je osim standardnog repertoara u svoje programe uvrstio i obrade djela pisanih za velike simfonijske orkestre, glazbu 20. i 21. stoljeća, te ono što posebno plijeni pozornost – novonastala djela skladana upravo za Cameratu. Francuski skladatelj V. A. Jockin i slovenski skladatelj A. Misson posvetili su svoja djela Camerati Cantilly koja ih je praizvela s velikim uspjehom te ih potom uvrstila u svoj repertoar. Također, Ansambl je u svojoj misiji revitalizacije hrvatske baštine posegnuo za gotovo zaboravljenim Oktetom Borisa Papandopula, djela koje spada u red vrhunskih ostvarenja za Harmoniemusik, a koje je postalo nezaobilazno u programima Camerate Cantilly.

Ovaj programski kolaž pokazuje se sve više kao ispravna smjernica primjerena današnjem vremenu u kojem se Harmoniemusik treba odvažiti na nove iskorake, pritom ostajući vjeran tradiciji i svom izvornom izričaju.8.11.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1235 ... Autor: Martina ...