GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

"ZAŽELI" – Program zapošljavanja žena - “Samo zaželi posao”


Udruzi Promeza iz Zagreba odobreno je 4,5 milijuna kuna Europskog socijalnog fonda za projekt „Samo zaželi posao“ u sklopu projektnog prijedloga ZAŽELI – Program zapošljavanja žena. Tim povodom u Gradskoj vijećnici Grada Kutine danas su uručeni ugovori za 20 žena koje će u naredne dvije godine pomagati 80 starijih osoba u kućanstvima na području Grada Kutine.

Udruga za promicanje međugeneracijske solidarnosti (Udruga PROMEZA) neprofitna je udruga osnovana 2015. godine s ciljem promicanja kvalitete života osoba treće životne dobi. Niz godina Udruga je djelovala na volonterskoj bazi te je organizirala tribine i informirala starije osobe o pravima i institucionalnim podrškama koje imaju na nacionalnoj i lokalnoj razini u gradu Zagrebu.

Voditeljica projekta Jasna Buljić istaknula je da će kroz zaposlenje na projektu „Samo zaželi posao“ dugo nezaposlene žene s područja grada Kutine steći iskustvo potpore podrške starijim osobama te će imati priliku dodatnim obrazovanjem ili prekvalifikacijom povećati vlastitu konkurentnost na tržištu rada u svojoj zajednici. Kroz kompatibilne programe zapošljavanja kasnije će svoje iskustvo i uslugu moći staviti u funkciju čime će i nakon završetka projekta pridonijeti aktivaciji osoba u nepovoljnom položaju s ciljem smanjenja njihove dugotrajne nezaposlenosti i smanjenja siromaštva i socijalne isključenosti.

Gradonačelnik Zlatko Babić rekao je kako je projekt „Zaželi“ u Kutini realiziran kroz Zakladu Sandra Stojić, Udrugu OSI i Crveni križ te je sveukupno zaposleno oko 50 žena koje skrbe oko 200 korisnika. „Ovo je još jedan dodatni plus na ovom projektu u gradu Kutini i s te strane smo zahvalni udruzi Promeza iz Zagreba koja je izabrala upravo naš grad te aplicirala i realizirala ovaj hvalevrijedan projekt. Grad Kutina kao partner u projektu će njegovati i ostvarivati dobru suradnju, jer prije svega ova zagrebačka udruga zapošljava ljude s našeg područja i vode brigu o našim sugrađanima“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Projekt se provodi u suradnji sa HZZ-om i Centrom za socijalnu skrb Grada Kutine, a osigurana je dodatna edukacija žena.

Krajnji korisnici, odnosno starije ili osobe u nepovoljnom položaju, dobit će adekvatnu brigu čime će se preventirati prerana institucionalizacija i poboljšavati njihova kvaliteta života. Projektom „Samo zaželi posao“ za krajnje korisnike su osigurane kućanske higijenske potrepštine u iznosu od 200 kuna mjesečno.

 

 

 

 8.11.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1912 ... Autor: Martina ...