GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održana priredba Mladi svome gradu - "Dječja prava za nas"


Društvo naša djeca Kutina i ove je godine svome gradu poklonilo priredbu Mladi svome gradu koja svake godine nosi tematski naziv. Ove je godine to naziv „Dječja prava za nas“. Razlog ovogodišnje teme je, kako je kazala glavna tajnica Društva naša djeca Hrvatske, Snježana Krpes, u činjenici da je ove godine 30. godina Konvencije o pravima djeteta, temeljnog dokumenta za njegovanje dječjih prava u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj.

Kutinski ogranak DND-a vrlo je aktivan dugi niz godina, a njegova predsjednica Vlatka Vidiček Dam pozdravila je punu dvoranu gledatelja i zahvalila svima na podršci u radu njihove djece čiji je rezultat uvijek – napredak. Svake godine kutinska djeca i mladi bogatiji su za nova saznanja i vještine, a količina kreativnosti koju pokazuju doprinos je njihovom razvoju i odrastanju. Dodala je kako je priredba i dio projekta Tik – tak vrijeme je za kulturu kojega provodi POU Kutina. Uoči same priredbe otvorena je i izložba radova nastala na uspješno održanoj ovogodišnjoj Ljetnoj razbibrizi u organizaciji Koordinaciji Grad Kutina prijatelj djece.

Priredbu je sinoć otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekavši kako je priredba „Mladi svome gradu“ najljepši poklon uz 763. obljetnicu prvog pisanog imena Kutine, a ovakav rad mladih ocijenio kao temelj za siguran razvoj Kutine u budućnosti.

Poseban trenutak priredbe bio je nastup djece iz Azila koji su na materinjem jeziku izveli svoje pjesme i plesove iz Turske i Sirije u čemu ih je podržala kutinska publika.

DRUŠTVO NAŠA DJECA KUTINA u suradnji s PUČKIM OTVORENIM UČILIŠTEM KUTINA

 PROGRAM ZA DAN GRADA 2019.

„DJEČJA PRAVA DANAS ZA NAS“

dijaloška poezija, „Dječja prava“, izvode: Mia Derviš i Antea Tomašković, 5. razred, voditeljica: Melita Lenička

dječji zbor, „Djeco, svijeta!“, Ivan Mežnarić, voditeljica: Natalija Švirtlich, prof., pratnja na glasoviru: Miroslav Švirtlich, prof.

govorenje poezije, A. B. Šimić: „Pjesma jeseni“ i Grigor Vitez „Pjesma za svu djecu svijeta“, izvodi: Hana Balgač, 6. a; Dobriša Cesarić „Jesen“ i Josip Prudeus: „Nasvjetlija pjesma“, izvodi Hana Ružička, 6.a, voditeljica: Helena Buljan

pjevanje djece, „Kad se male ruke slože“, voditelji: Ljiljana Vdović i Dalibor Weiser

folklor, „Dječje igre i plesovi Bilogore“ (Paun pase, trava raste; Skupljajte se djevojčice; Savila se bijela loza vinova), koreografkinja plesa i voditeljica dječje folklorne skupine: Aleksandra Savić Nikitović, voditelj dječjeg tamburaškog sastava: Matija Krmek

monolog „Zašto mene svi odgajaju“, Zlatko Krilić, izvodi: Borna Pučko, voditeljica: Valerija Galic Antolić

scenska igra, „Super je biti različit“, dramaturgija i voditeljica: Snježana Krpes

, vokalno-plesne izvedbe: ljubavna pjesma na turskom jeziku, narodni ples iz Damaska/Sirija i RAP o ljubavi prema Siriji, voditeljica Marijana Orešković Kodba.

scenska igra, „Stihovi iz duša hrvatskih pjesnika o ljepoti življenja“, izvode: Klara Ćosić i Marija Vukelić, adaptacija stihova: Marija Vukelić i Marija Roško, voditeljica: Marija Roško, prof.

hip-hop ples, „All the way“, koreograf i voditelj: Eduardo Pinheiro

scenska igra, „Potraga za znanjem“, autorica Tomislava Albertović, voditeljica: Džemila Lukač

ritmika, “Cotton eye Joe”, koreografija i voditeljica: Tina Grubanović

folklor, igre, pjesme i dječji plesovi iz južne Moslavine, „Mi smo djeca vesela“,  koreografija: Katica Tomac, voditeljice plesa i pjevanja:  Ružica Plantosar i Dragana Obradović, voditelj glazbe: Damir Kralj

REALIZACIJA PROGRAMA:

Voditeljice: Tamara Pavić i Mona Hrastnik, Dramska skupina DND Kutina

Konferansa, režija i Powerpoint prezentacija: Snježana Krpes

Crteži i poruke djece: iz Likovno-kreativne radionice DND Kutina (voditeljica Vlatka Vidiček Dam) i Ljetna razbibriga 2019., Koordinacijski odbor „Grad Kutina-prijatelj djece“ (izbor radova: predsjednica Odbora Renata Vlahek)

Majstor svjetla i zvuka: Kristian Schneider

Scenografija: Vlatka Vidiček Dam, voditeljica Kreativno-likovne radionice DND

Inspicijenti: Helena Ćosić, Ivanka Certić, Ivan Lugar, Kristina Mikuličić i Natalija Hladek

Fotografiranje i snimanje: Davor Šoštarić

Koordinatori programa: Marija Šoštarić i Vlatka Vidiček Dam

Izvor: www.radiomoslavina.hr7.11.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1022 ... Autor: Martina ...

RSS