GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

10 glagola volontarijata


Prigodom 122. obljetnice smrti Sluge Božjega Ivana Bonifacija Pavletića na Gojlu je slavljena sveta Misa. Tom prigodom prisustvovala su dvojica njegove subraće iz Italije, Bovisio Masciago, rodnog mjesta utemeljitelja blaženog Luigia Montija – pater Franco Sartori i brat Ruggero Valentini te večer proveli s Povjerenstvom i volonterima ZIK-a.

Govoreći o prispodobi o dobrom Samaritancu, brat Ruggero, bivši Vrhovni poglavar Družbe Sinova Bezgrješne, naučio nas je koja je prava priroda dobrovoljnog volontiranja i koje su vrijednosti u temelju svake organizacije volontarijata. Izdvojio je 10 glagola koje je pronašao u evanđelju po Luki 10,29-37: dođe, vidje, sažali se, pristupi, polije, zavije, posadi, odvede, pobrine, isplati.

Pater Franco je iznio svoje iskustvo o nastanku "Galeba", Udruge iz 80-ih godina u Italiji, koja se posvetila hendikepiranima.

Također u Kutini, volonteri ZIK-a žele se zauzeti za one žurne potrebe na ovom području: prije svega za demencije starijih osoba, posebice pogođenih Alzheimerovom bolešću, po primjeru svog sugrađanina brata Ivana Bonifacija!

P. Mariano Passerini

 
7.11.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1123 ... Autor: Martina ...