GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Nacionalna kampanja "Zajedno osigurajmo naš grad" na Trgu dr. Franje Tuđmana


Već tradicionalno uz Dan grada kontakt policija PP Kutina i PPP Kutina u sklopu Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta Grada Kutina provode nacionalnu kampanju „Manje oružja – manje tragedija“, pod zajedničkim nazivom „Zajedno osigurajmo naš grad“.

Na nekoliko štandova na gradskom trgu policijski su službenici građane i vrtićance upoznali s opasnostima od vatrenog oružja te minsko eksplozivnih sredstava kako bi se podigla razina opće sigurnosti i sigurnosti u prometu. Na štandovima su bile ponuđene i informacije o raznim preventivnim akcijama koje se provode na nivou MUP-a, a posjetitelji su tom prigodom mogli vidjeti i dio opreme i vozila koji se koriste tijekom obavljanja policijske službe, ali i drugih nazočnih službi i institucija.

Događanju se pridružio i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je tom prigodom zahvalio policijskim službenicima na osjećaju sigurnosti kojeg pružaju građanima te izrazio zadovoljstvo akcijom i suradnjom s policijom. „Naši građani traže i zaslužuju sigurnost i mir te opravdano očekuju da se oni i njihova djeca mogu slobodno kretati i bez straha sudjelovati u svakodnevnom životu. Kako bi se ispunilo sve ono što se traži od policije te postigli zavidni rezultati, policijski službenici se kontinuirano dodatno educiraju, te se konstantno radi na boljoj organizaciji kako bi se unaprijedila služba i poboljšao rad policije“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić i pozvao građane Kutine na suradnju s policijom, kako bi se preventivno znatno povećala sigurnost grada i građana.

„U 6 mjeseci tijekom ove godine od strane građana PP Kutina, predana je značajna količina streljiva, minsko eksplozivnih sredstava te automatskog i poluautomatskog oružja, što je pokazatelj da građani još uvijek posjeduju i u svojim domovima drže opasna ubojita sredstva. Zato i ovim putem ponovno pozivam građane koji posjeduju takva sredstva da ih predaju nadležnoj policijskoj postaji, jer ne trebaju strahovati da će biti kažnjeni obzirom da je zbog sigurnosti građana važeći propis koji definira dragovoljnu predaju takvih sredstava bez obveze davanja identiteta i sankcioniranja od strane policije“, istaknuo je Predrag Fitnić, načelnik PP Kutina.

Projekt je organiziran i radi prezentacije djelovanja hitnih službi koje se u Hrvatskoj bave rješavanjem ključnih problema u Strategiji sigurnosti i koje ostvaruju koordinaciju u RH, a koja je jedan od ključnih faktora u ugrožavajućim situacijama, čime se pokazuje spremnost sustava da reagira na efikasan način.

Uz postaje temeljne i prometne policije potporu akciji su dali i pripadnici JVP Kutina, djelatnici Civilne zaštite Sisak, Hrvatski crveni križ iz Prihvatilišta za tražitelje azila Kutina, Udruga „KCM“ Kutina – kroz projekt rad s mladima te pripadnici Udruge specijalne policije RIS Kutina koji su najmlađim Kutinčanima, uz prikazane fotografije, govorili o Domovinskom ratu.6.11.2019. - DruštvoBroj čitanja: 849 ... Autor: Martina ...