GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Potpisan Ugovor o opremanju 6-stazne kuglane u Športskom centru Kutina


U Gradskoj vijećnici Grada Kutine potpisan je Ugovor o opremanju 6-stazne kuglane u Športskom centru Kutina. Nakon provedenog postupka javne nabave izabran je Izvoditelj poslova – zajednica ponuditelja Arx bowling d.o.o. iz Zagreba i MP Bowling iz Belog Manastira. 

Ugovor su potpisali ravnatelj ŠC Kutina Renato Habek te izvoditelji Miloš Milivojević i Milana Pavic u nazočnosti Gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića i njegovih suradnika.

Gradonačelnik Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo aktivnostima koje se odnose na poboljšanje sportskih uvjeta u gradu Kutina te ovom prigodom istaknuo kako na dvorani za kuglanje koja se nalazi u samom središtu Športskog centra nisu rađeni značajniji zahvati od same izgradnje objekta te da je stoga odlučeno da se ove godine krene u rekonstrukciju iste kako bi bila u potpunosti pripremljena za održavanje svih natjecanja na državnoj i regionalnoj razini te kako bi kuglački klubovi koji aktivno djeluju na području Grada Kutine i okolice imali uvjete za rad i treninge kojima bi u konačnici postizali još bolje rezultate.

„Rekonstrukcija dvorane za kuglanje nam je drugi projekt s čijom smo realizacijom započeli ovu jesen. Vrijednost investicije je na razini 1 mln kuna, a trenutno je u tijeku i rekonstrukcija atletske staze u Kutini na razini od 2 mln kuna. Obadva projekta trebala bi biti realizirana do kraja ove godine. Moram napomenuti da su ta dva projekta dio našeg predizbornog obećanja, dio onog što smo obećali našim sugrađanima prije izbora te da ova koalicija koja vodi grad Kutinu intenzivno radi na izvršenju svih obećanja iz svih segmenata života naših sugrađana“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić te dodao kako Grad ulaže napore s ciljem da sugrađani koji se bave sportom dobiju najbolje uvjete za svoj aktivan rad.

Renato Habek, ravnatelj Športskog centra Kutina istaknuo je zadovoljstvom aktivnostima te najavio da će se do konca godine kuglana staviti u pogon.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što je realizacija ovog projekta zapravo nastavak jednog investicijskog ciklusa u ŠC Kutina koji je započeo ove jeseni kroz atletsku stazu i kuglanu. Uz rekonstrukciju kuglane, napravit ćemo također i rekonstrukciju stolarije samog objekta i prostora za gledateljstvo u dvorani za kuglanje te ćemo samim time moći ugostiti najeminentnije kuglačke klubove. Kuglana će biti primjerena da na njoj bace kuglu svjetski prvaci te da se postižu svjetski rekordi koji mogu biti zabilježeni bilo gdje na svijetu. Nadamo se da će i novouređena kuglana kao jedna od najsuvremenijih u kuglačkom svijetu sporta služiti 40 godina jednako kao i stara verzija kuglane koja se toliko godina održala bez većih ulaganja i opremanja“, istaknuo je Renato Habek, ravnatelj ŠC Kutina te zahvaljuje Gradu koji je podržao projekte kroz kredit putem kojeg će se atletska staza i rekonstrukcija kuglane i realizirati.

Potpisivanju Ugovora prisustvovala je i Mirjana Pavlic, reprezentativka Hrvatske u kuglanju i predstavnica izvoditelja radova koja je iskazala zadovoljstvo time što će u Kutini biti realizirana najsuvremenija kuglana opremljena najnovijom tehnologijom.

Miloš Milivojević, izvođač radova iskazao je zadovoljstvo suradnjom te najavio da već idući tjedan počinje demontaža kuglane nakon koje će se izvršiti isporuka 70% opreme.

„Rok za završetak radova je kratak, ali mi ćemo ga svakako ispoštovati. Radili smo na svim bolje opremljenim kuglanama po Hrvatskoj i posjedujemo dobre reference s tim da će nam Kutina biti jedna izvanredna referenca, a zauzvrat ćemo vam napraviti jednu izvanrednu kuglanu u kojoj će se moći organizirati veća natjecanja na državnoj i regionalnoj razini“, rekao je Miloš Milivojević, predstavnik izvoditelja Arx bowling d.o.o. iz Zagreba i MP Bowling iz Belog Manastira.

 29.10.2019. - SportBroj čitanja: 3083 ... Autor: Martina ...