GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Započeo Mjesec hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Kutina


Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja u Hrvatskoj tradicionalno promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro. Tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja!

Predstavama lutkarske družine KUTKO kutinske Knjižnice i čitaonice započeo je Mjesec knjige 2019. Šest popunjenih termina govori o interesu djece i roditelja za predstave jedine kutinske lutkarske družine koja gostuje i izvan Kutine.

„Mjesec knjige 2019. ima moto „U ritmu čitanja“, te smo tako ugostili i spisateljicu za djecu Maju Šimleša koja je u Kutini predstavila knjigu „Suli u avanturi“. Iste večeri imali smo glazbeno književnu večer te time povezali knjigu i glazbu“, rekla je ravnateljica Knjižnice Suzana Pomper.

Tom prilikom nastupio je duet u sastavu Stela Šmit i Matea Škaro. Stela Šmit kutinska ja mlada glazbena nada s puno potencijala, a podržala ju je ovom prilikom i nešto starija publika.

Večer poezije održana je kao čajanka u dobroj atmosferi i uz lijepu riječ koju su čitali ljubitelji proze i poezije. Mjesec knjige se nastavlja, a kao sljedeći događaj iz Knjižnice najavljuju predstavljanje knjige Matije Josipovića „Gljive“.  

 

 21.10.2019. - KulturaBroj čitanja: 616 ... Autor: Martina ...