GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik Babić u obilasku radova na izgradnji novog parkirališta


Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u pratnji pročelnika UO za komunalni sustav, zaštitu okoliša i građenje, Eduarda Gelešića, obišao je radove na novom parkiralištu u Ulici Petra Preradovića.

„Grad Kutina radi na rješavanju problema parkiranja u centru grada. Najveći problemi sa slobodnim mjestima za parkiranje su u blizini suda i zgrade FINE, željezničkog kolodvora, dječjeg vrtića „Maslačak“ i nekoliko stambenih zgrada kao npr. Centar 1 i Centar 2. U tijeku je izgradnja dodatnih 20 parkirališnih mjesta koji će ublažiti problem parkiranja u navedenom dijelu grada. Investicija proširenja parkirališta u Ulici Petra Preradovića je u vrijednosti od 180.000,00 kn, a uz proširenje postavit će se nova javna rasvjeta te sadnja manje količine sadnica listopadnog stabla Likvidambar“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Uz obilazak trenutnih radova, gradonačelnik je provjerio stanje i kvalitetu do sada izvedenih radova, te obišao završene radove na pješačkoj stazi pokraj dječjeg vrtića „Maslačak“ i OŠ „Mate Lovraka“.

Obnovljena je pješačka staza kod DV „Maslačak“ u dužini od 120m pokraj koje su postavljene i tri nove klupe. Vrijednost investicije je u iznosu od 80.000,00kn, a građani su iskazali zadovoljstvo, pogotovo roditelji čija djeca u popodnevnim satima igralište vrtića koriste za igru i druženje.

Prije početka školske godine obnovljena je i pješačka staza u Ulici Milke Trnine u blizini OŠ Mate Lovraka u dužini od 40 metara. Vrijednost investicije projekta obnove pješačke staze u spomenutoj ulici iznosila je 40.000,00 kuna, a time se školarcima omogućio sigurniji pristup školi te olakšano i sigurnije kretanje u prometu.

Gradonačelnik Babić je istaknuo kako je grad Kutina unatoč jesenskom razdoblju i dalje u punom jeku radova kako bi se ovaj grad učinilo ugodnijim mjestom za stanovanje i život.21.10.2019. - PolitikaBroj čitanja: 986 ... Autor: Martina ...