GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U Hotelu Kutina obilježen Međunarodni dan bijelog štapa


Udruga slijepih grada Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije 15. listopada obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa prigodnim programom u Hotelu Kutina. Bijeli štap je najjednostavnije pomagalo koje omogućava slijepim osobama samostalno kretanje te ujedno upozorava bijelom bojom ostale sudionike na slijepu osobu, koja može imati poteškoće u snalaženju u prostoru i kojoj treba pomoć. 

Udruga slijepih grada Kutine i dijela SMŽ postoji od 1955. godine te po svom statutu ima sire djelovanje od samog područja Kutine kako bi slijepim osobama pružila podršku i druženja slijepih osoba iz okolnih gradova i mjesta a koji nemaju svoju matičnu udrugu.

Promocija audio-knjiga poezije Jasne Fuček i Kristine Semelja, glazbeni program Malog kućnog benda te  nastup učenika Osnovne osnovne glazbene škole Borisa Papandopula iz Kutine upotpunili su program svim uzvanicima koji su mogli vidjeti čime su sve nadareni članovi udruge i njihovi prijatelji.

Predsjednik Udruge Mario Merhaut zahvalio se svim gradovima na potpori koju pružaju Udruzi i slijepim osobama kako bi poboljšali zdravstveno stanje članova i senzibiliziranje javnosti za potrebe slijepih osoba.

Brankica Mudrić tajnica Udruge istaknula je kako slijepe osobe trebaju pomoć te cijene pomoć od ostalih članova društva.  "Na svima nama je pomaganje drugima u društvu, ne možemo pomoći svima ali bismo zasigurno trebali pomoći onima koji nam se nadu na putu" rekla je.

Obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa pridružili su se Željko Tomičić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Kutine, Josip Mišković, gradonačelnik Popovače, Maja Banovac Barić ispred Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Sisačko-moslavačke županije, Josip Prajner, predsjednik Udruge umirovljenika grada Kutine te Renato Habek, ravnatelj Sportskog centra Kutina.

  

 16.10.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1066 ... Autor: Žaklina ...