GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Potpisan Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za poticanje novih zapošljavanja


9. listopada 2019. godine Grad Kutina je potpisao Sporazum o sufinanciranju novog zapošljavanja/samozapošljavanja, potpora za usavršavanje i/ili dodatno obrazovanje i sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi u 2019. godini na području Grada Kutine.

Ante Knezović, ispred Odbora za gospodarstvo Grada Kutine, izjavio je kako je „interes grada da što više novih poduzetnika krene u realizaciju svojih poduzetničkih projekata i Grad Kutina nastoji im što više pomoći u tom naumu.“

Kako bi se izravno utjecalo na razvoj poduzetništva i obrta, odnosno povećao broj zaposlenih na području Grada Kutine u poduzetništvu i obrtu, te u dijelu društvenih i uslužnih djelatnosti/zanimanja, Grad Kutina dodjeljuje bespovratna sredstva za poticanje novog zapošljavanja i dodatnog usavršavanja/dodatnog obrazovanja za određena zanimanja, kao i kod poslodavaca koji imaju potrebu zapošljavanja sezonskih radnika u poljoprivredi.

Hrvoje Krmelić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Kutine, rekao je kako „sredstva za sufinanciranje su osigurana u proračunu Grada Kutine u visini od 400 tisuća kuna. Za dodjelu sredstava raspisan je javni poziv za koji je krajnji rok prijave 31. listopada 2019. godine te pozivam sve koji imaju uvjete da se prijave za mjeru.“ Mjera sufinanciranja traje od 2012 godine te je samo u prethodnoj godini dodijeljeno bespovratnih sredstava za 35 poslodavaca i to za 45 novozaposlenih osoba: od toga za novo zapošljavanje bilo 20 a za samozapošljavanje čak 25 osoba.

Sredstva se dodjeljuju za 17 poduzetnika i obrtnika u ukupnom iznosu od 172.200 kn za 8 novozaposlenih, 10 samozaposlenih i 1 dodatno obrazovanje. Marijana Rupčić, vlasnica obrta Pinky zahvalila je Gradu na poticajima za zapošljavanje te je zahvalila Gradu na pomoći. Dalibor Baković, vlasnik EMB-Baković, zadovoljan je poduzetničkom klimom u Gradu. „Trenutno sam samozaposlen, posla ima u Gradu, odlična je radna klima. Ponude  pristižu a na godinu se nadam zaposliti barem jednu do dvije osobe. Treba zaista ostati i raditi u Kutini a ovi poticaji pomažu čovjeku za brži i kvalitetniji rad“ rekao je.
 
„Grad Kutina godišnje za pomoć gospodarstvu Grada kroz razne potpore izdvoji 5 milijuna kuna iz vlastitog proračuna i nastoji biti na raspolaganju svojim poduzetnicima. Grad Kutina stoji na raspolaganju svima koji žele krenuti u poduzetničke vode. Kao Grad najviše smo orijentirani na razvoj poduzetničkih zona gdje pokušavamo dovesti čim više investitora. Ovim putem vas pozivam ako želite proširiti svoje djelovanje, to možete u sklopu poduzetničkih zona uz ogromne pogodnosti koji vam mogu pomoći u vašim prvim poduzetničkim koracima. Čestitam svima vama koji ste se ohrabrili i krenuli u poduzetničke vode i želim vam puno uspjeha u radu“, rekao je Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine.

 

O natječaju koji je još u tijeku možete pročitati na http://www.kutina.hr/Sluzbeni-dio/ArticleId/33153/oamid/1501

 10.10.2019. - GospodarstvoBroj čitanja: 1401 ... Autor: Žaklina ...