GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Radionica o razvrstavanju otpada u OŠ Mate Lovraka


Eko Moslavina u OŠ Mate Lovraka započela je edukaciju učenika o pravilnom razvrstavanju otpada 2. listopada 2019. godine. Školi su dani na korištenje spremnici u obliku životinja za odvojeno sakupljanje korisnog otpada za vanjsku upotrebu te spremnici za odvojeno sakupljanje otpada od papira i plastike u školskoj zgradi.


„Eko Moslavina započela je ovaj projekt edukacije u najstarijoj kutinskoj školi i nastavit ćemo ga i u ostalim kutinskim školama. Veselimo se suradnji sa školama i učenicima, jer oni su iskreni prijatelji okoliša i prirode i imaju vrlo izraženu svijest o potrebi zaštite prirode i u tome daju svoj veliki doprinos. Zato surađujemo sa školama i pozivamo sve da uče od djece!“, rekla je Adrijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine.


Ravnateljica škole Vedrana Banda zahvalila je Eko Moslavini na suradnji i izboru da ovaj program edukacije započne u najstarijoj kutinskoj školi. „Naša djeca vole prirodu i svakim danom daju svoj doprinos. Uz ove spremnike koje smo dobili na korištenje sada će biti još uspješniji. Djeca dobro znaju da je svaki, i najmanji doprinos u zaštiti prirode vrlo važan, a navike koje stječu u školi prenose i u svoje domove.“


Eko Moslavina nastavit će suradnju sa školama i vrtićima jer su do sada s djecom i učenicima postignuti odlični rezultati i djeca s veseljem i velikim zanimanjem prihvaćaju sve projekte kojima je cilj razvijanje pozitivnog odnosa prema prirodi i zaštita okoliša.


 

Izvor: Eko Moslavina (https://www.facebook.com/ekomoslavina/ )3.10.2019. - DruštvoBroj čitanja: 2080 ... Autor: Žaklina ...