GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba


Udruga umirovljenika Grada Kutine i ove godine je na Trgu obilježila Međunarodni dan starijih osoba uz prigodan program i  mjerenje tlaka i šećera u krvi koje su potpomogli djelatnici Doma zdravlja Kutina.


 

Na početku programa zbor Udruge umirovljenika Grada Kutine „Za vašu dušu“ upriličio je program svojim talentom. Predsjednik Udruge umirovljenika Grada Kutine Josip Prajner je rekao kako oni svi slave svaki dan Međunarodni dan starijih osoba, i kako se trude uz sva gradska tijela uljepšati i olakšati svakodnevicu starijim osobama. Pozdravio je medicinske i patronažne sestre iz Doma zdravlja Kutina i zahvalio im na njihovom trudu i pažnji koju svakodnevno iskazuju starijim osobama.

 

Tajnica udruge Olga Friščić rekla je kako „Udruga umirovljenika nastoji povezati osobe starije životne dobi i omogućiti im kvalitetne sadržaje. Starijim osobama nije u cilju biti na teret društvu nego svoje iskustvo iskoristiti za boljitak društva.“

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pozdravio je umirovljenike i osobe starije dobi te im čestitao njihov Međunarodni dan.  „Pitanje koje vas sve zasigurno zanima je pitanje Doma za starije osobe. Trenutno u suradnji sa Županijom radimo na osposobljavanje prostora u bivšem domu "Zlatne godine" za dom koji će biti u mreži domova Sisak kao jedna ispostava. Svjestan sam trenutnog stanja i povećanja broja osoba starije dobi na globalnoj razini. Drago mi je što u Kutini postoje dvije udruge umirovljenika koje su više nego aktivne te sudjeluju u društvenom životu Kutine i na tome vam zahvaljujem u ime Grada Kutine ali i u svoje ime“ rekao je.

 

 

 

Fotografije: radiomoslavina.hr 2.10.2019. - DruštvoBroj čitanja: 3543 ... Autor: Žaklina ...