GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kreće se u izgradnju reciklažnog dvorišta u Kutini


30. rujna 2019. godine potpisan je Ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta u Kutini na adresi Stjepana Radića 28, Kutina  i najavljen je početak izgradnje reciklažnog dvorišta. Projekt je vrijedan 3,74 milijuna kuna kojeg  85%, odnosno 2,8 mil. kn sufinancira Europska Unija iz kohezijskog fonda. Na natječaj za izgradnju reciklažnog dvorišta prijavilo se pet tvrtki te je projekt izgradnje dobila tvrtka HIS. Tvrtka HIS  je prije desetak godina sanirala odlagalište komunalnog otpada u Kutini. Sama izgradnja reciklažnog dvorišta trebala bi započeti kroz par dana.

Nakon izrade projektne dokumentacije i ishođenja građevinske dozvole za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta, Grad Kutina zaprimio je obavijest od Hrvatskih voda da će se povećati kota punjenja retencijskog prostora Lonjsko polje, a u sklopu koje se nalazi i reciklažno dvorište. S obzirom na navedeno bilo je potrebno pristupiti izmjeni projektne dokumentacije odnosno ishoditi izmjenu i dopunu građevinske dozvole na način da se povisi projektirana kota reciklažnog dvorišta kako isto ne bi bilo poplavljeno prilikom punjenja retencije. Novo projektirana kota reciklažnog dvorišta rezultirala je povećanjem ukupne vrijednosti projekta. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je pomoć u visini sufinanciranja od strane EU bez koje ne bi mogli realizirati projekt.

Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjel za komunalni sustav rekao je kako su postojali određeni problemi prilikom realizacije projekta no da su ih naknadno riješili. „Iznimno nam je drago ponovno surađivati s tvrtkom HIS te se nadam kako će izgradnja reciklažnog dvorišta biti u dogovorenim rokovima.“

Direktorica Eko Moslavine Adriana Cvrtila izrazila je ponos što je Kutina i Eko Moslavina uspjela uskladiti se sa svim propisima i biti u skladu sa zakonima i propisima. „Sami građani Kutine izrazili su želje i potrebe za reciklažnim dvorištem te mi je drago kako možemo unaprijediti suradnju s našim korisnicima“, rekla je direktorica Eko Moslavine. Direktor tvrtke HIS Goran Petković,  nada se kako početak radova će biti čim prije te da će vremenske prilike biti povoljne.

 

Napominjemo, reciklažno dvorište je lokacija gospodarenja otpadom, ograđen i nadziran prostor s nizom spremnika za odvojeno prikupljanje različitih vrsta otpada. Reciklažno dvorište je namijenjeno građanima/ stanovnicima Grada Kutine, korisnicima javne usluge, kako bi u njega mogli bez naknade donijeti razne vrste otpada. Nadamo se kako će reciklažno dvorište krenuti u pogon na proljeće 2020.

 


 

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

 

    

 1.10.2019. - GospodarstvoBroj čitanja: 1553 ... Autor: Žaklina ...