GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

125 godina DVD-a Ilova


Malo koje društvo se može pohvaliti s pedeset godina rada a još manji broj je onih koji se mogu pohvaliti sa sto godina rada. DVD Ilova je u subotu, 28. rujna obilježilo čak 125 godina neprekidnog rada. Vatrogasci su bitan dio naših života, uvijek priskaču u pomoć i na tome smo im zahvalni.

 

DVD Ilova osnovano je 14. travnja 1894. godine na ideju Stjepana Jagušta dok su osnivači društva uz njega još i Eduark Facek, Franjo Facek, Filip Kister, Franjo Ružička, Mato Janković, Stjepan Ružička, Sandot Burši, Johan Hauzer, Lorenc Vašer, Hajurih Vašer i Franjo Jančar.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je kako su vatrogasci uvijek tu, u bilo kojoj situaciji su spremni pružiti pomoć te naročito se trude mladima ponuditi kvalitetan sadržaj i druženja.

 

Predsjednik DVD-a Ilova Krunoslav Gršić smatra kako vatrogastvo u Ilovoj ima osiguranu budućnost. "Kroz svih 125. godina DVD Ilova je nositelj društvenog života. Na inicijativu članova DVD-a osnovani su i KUD Ilova i NK Garić Ilova. Iznimno cijenimo rad s djecom te trenutno imamo četrdesetak djece s kojima nastupamo na raznim natjecanjima."

U sklopu obilježavanja 125. godina rada, blagoslovili su novi vatrogasni kamion kojim će se unaprijediti rad DVD-a, zastavu društva te vatrogasce. Uz gradonačelnika Grada Kutine, čestitke DVD Ilova uručili su i Mijo Brlečić, predsjednik VZ SMŽ, Slavko Špičak, predsjednik VZG Kutina i Nenad Radojčić, direktor tvrtke Vatropromet. Na kraju svečanosti svojim članovima društva DVD-a Ilova uručena su priznanja i plamenice a DVD-u Ilova uručene su plakete i priznanja VZ SMŽ i Vatrogasne zajednice Hrvatske.

Želimo im uspješan rad i u budućnosti te što više mladih članova.


 

 

 30.9.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1544 ... Autor: Žaklina ...