GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

3. Europski školski sportski dan – u organizaciji ŠŠS Kutine


U organizaciji Školskog sportskog saveza Grada Kutine obilježen je Europski školski sportski dan. Sportaši iz vrtića, osnovnih i srednjih škola na pomoćnom igralištu NK Moslavine natjecala su se u sklopu Europskog tjedna sporta.

 

Gradonačelnik Zlatko Babić otvorio je Europski školski sportski dan te istaknuo važnosti sportskog duha i rekreacije od najranije dobi. "Već treći put obilježavamo Europski sportski dan. Od malih sportaša i sportašica priželjkujemo druženja, korektnu igru i sportski duh. Ove godine čak 755 djece sudjeluje u Europskom školskom sportskom danu te mi je drago kako svake godine sve više mladih se uključuje u sport."

 Jasminka Molnar, organizatorica i predsjednica Školskog sportskog saveza izrazila je zadovoljstvo što ove godine se djeca natječu na travi a ne na betonu kao prethodnih godina. "Ove godine natjecanja su u četiri discipline i dvadeset devet podkategorija. Kada bismo uz djecu brojili i sudionike programa, trenutno na ovom terenu se nalazi 800 sudionika. Hvala Atletskom klubu Moslavina, Ivanu Desiću koji koodrinira kros, Emini Kostecki Radić, Kristini Mikulčić, Matei Sedlaček, Sportskom centru Kutina te svima koji nas podržavaju."

Na otvorenju Europskog školskog sportskog dana Marko Mikulec, koordinator Europskog tjedna sporta kao predstavnik Središnjeg državnog ureda za sport izjavio je kako je ovakva manifestacija jedna od većih u državi te iznimno pohvalio napore Grada kako bi se sport približio svoj djeci i u svim dobnim skupinama.

 Medalje mladim sportašima u ime Grada je uručio Robert Kolenc, savjetnik za obrazovanje te Marko Mikulec ispred Središnjeg državnog ureda za sport.

 30.9.2019. - SportBroj čitanja: 921 ... Autor: Žaklina ...