GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Utrka s imenom Dane Korice


Za atletsku legendu stazama njegova djetinjstva

Neobično zanimljiv i pažnje vrijedan sportski i društveni događaj zbio se u subotu poslijepodne u Kutinskoj  Slatini nadomak grada Kutine. Pokrovitelj je bio Grad Kutina.  Riječ je o prvoj atletskoj  utrci koja je dobila ime Stazama Dane Korice. U rodno mjesto sjećanjem na djetinjstvo vratila se atletska legenda s brojnim međunarodnim odličjima. Dovoljno je reći da je Dane Korica (1945.)  karijeru   započeo u AK Moslavina u Kutini a nastavio u Beogradu. Rezultatima u samom je vrhu svjetske atletike, a obnašao je u njoj i vodeće pa i najveće dužnosti na europskoj i svjetskoj  razini.

Za Moslavinu uvijek omiljeni Dane (trčao je zajedno sa suzavičajnikom čuvenim Franjom Mihalićem i utrku „Voloderska jesen“ ) obraćajući se svojoj zavičajnoj publici nije krio emocije praćene i po kojom suzom.  Iskreno je zahvalio sumještanima za zahvalnost i iskazanu čast. Zahvalio je i Gradu Kutini na potpori ovoj utrci kao i na mnogim ostalim utrkama i atletskim događanjima. 

Sudionicima se je u ime gradonačelnika Zlatka Babića obratio predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić.

 

Između 52 natjecatelja na slatinsku utrku dugu 6 kilometara uputilo se i više njih s atletičarom rodbinski  povezanih.  Događaj su pratile i njegove kćeri te slatinska  rodbina. Nezaobilazno bili su tu i njegovi najbliži suradnici iz kutinskog kraja  dr. Marcel Vučetić, Marko Nježić, Zlatko Grdić...

Na kraju Davor Kljakić, predsjednik Gradskog vijeća Kutine,  Goran Vuković, direktor utrke i Dane Korica najboljima su  uručili  pehare. Ukupno prvi u  cilju bio je Karlo Ciban. A najbolja kod žena  Petra Mišljen. Oboje su iz Kutine.

Dane Korica pobrinuo se da i atletičari iz Kutinske Slatine  njegovim osobnim darom ne ostanu bez pehara. Dobili su ih atletičarka  Anamarija Pezić i atletičar Stjepan Žanić. U Kutinskoj Slatini dakako uz Danu Koricu nije moglo i bez pučkog slavlja započetog pjesmom I ja jesam moslavačko dete!

 

Izvor:  

https://www.facebook.com/kutinakrozslikuipricu/

 https://www.facebook.com/KuTina.HR/

Slike: N.B., I.G., B.G.23.9.2019. - SportBroj čitanja: 1424 ... Autor: Martina ...

RSS