GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

u Kutini

22. rujna – Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama


22. rujna u Hrvatskoj se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Datum je određen u spomen na 22. rujna 1999. godine kada je pomahnitali muškarac na zagrebačkom Općinskom sudu iz vatrenog oružja ubio svoju suprugu, njenu odvjetnicu i sutkinju, dok je jedna službenica suda teže ozlijeđena. Povodom 20. obljetnice njihove tragične pogibije policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke će u suradnji s partnerima: Centrom za žene „Adela“ Sisak, nadležnim centrima za socijalnu skrb, i drugim partnerima od petka 20 rujna, do nedjelja 22. rujna, na području Sisačko-moslavačke županije provesti niz aktivnosti.

Info pultovi bit će postavljeni u mnogim gradovima na području Sisačko moslavačke županije, pa tako i u Kutini na gradskoj tržnici u subotu 21. rujna od 9 do 11 sati.

U sva tri dana građane će se informirati o oblicima nasilja nad ženama, znakovima takvog nasilja, mjestima i mogućnostima podnošenja prijave te o adresama i telefonskim brojevima udruga koje su uključene u područje borbe protiv nasilja nad ženama.

Građani se pozivaju da posjete štand te se kroz razgovor informiraju o ovoj temi.

Izvor: http://www.radiomoslavina.hr/20.9.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1267 ... Autor: Martina ...