GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Matija Sloup postavio novi svjetski rekord u bacanju diska


Na Otvorenom paraatletskom prvenstvu Srbije novi svjetski rekord u bacanju diska u kategoriji atletičara s niskim rastom postavio je hrvatski paraolimpijac Matija Sloup. . Matija je postavio daljinu od 27.87 metara te je tako popravio dosadašnji rekord Nizozemca Zonnevelda za 88 centimetara.

Drugi je to puta ove godine da Matija popravlja svjetski rekord u bacanju diska u kategoriji F40, pored njega u Kruševcu nastupilo je još 13. hrvatskih paraatletičara. Hrvatski paraatletičari su postavili i tri nova država rekorda.

“Već drugi put ove godine, nakon Croatia opena u Splitu 19. svibnja, popravljam svjetski rekord u disku. Disk mi je već u prvoj seriji letio na daljinu svjetskog rekorda  što me iznenadilo, ali atmosfera na stadionu je bila odlična i očito me je potakla na ovako izuzetan rezultat”, rekao je Sloup, koji je u Srbiji nastupio i u bacanju kugle, inače svojoj paraolimpijskoj disciplini.

“Kuglu sam bacio na daljinu od 9.99m, što je nešto manje od mog osobnog i državnog rekorda koji iznosi 10.17m, ali  sve je to samo pripremna stanica za ono što me najvažnije čeka ove sezone, a to je Svjetsko paraatletsko prvenstvo koje će početkom studenog održati u Dubaiju”, zaključio je svjetski rekorder Matija Sloup.

Čestitamo Matija!18.9.2019. - SportBroj čitanja: 725 ... Autor: Martina ...