GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Izaslanstvo Grada Kutine u Dimitrovgradu


U prigodi  72. obljetnice grada Dimitrovgrada izaslanstvo Grada Kutine u sastavu Ivica Glibo,  potpredsjednik Gradskog vijeća, Nebojša Čović, gradski  vijećnik i Kornelija Marošević, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti i socijalnu skrb  posjetili su ovaj bugarski grad s kojim Grad Kutina od 2012. godine njeguje suradnju i ima potpisan  Sporazuma o prijateljstvu i suradnji.

Program je započeo posjetom  Nacionalnom  astronomskom opservatoriju i planetariju „Giordano Bruno“ i nastavio se obilaskom nekadašnje bugarske prijestolnice Veliko Tarnovo. Danas je to grad koji za Bugare ima poseban značaj, jer je bio povijesna prijestolnica Drugog Bugarskog carstva i duhovno sjedište bugarskog nacionalnog bića. Zbog toga ga Bugari zovu i Grad careva,  a zbog pitoreskne povijesne arhitekture i povijesnih crkava te bogate povijesti  rado posjećuju.

Poseban doživljaj bio je svjetlosni spektakl „Zvuk i svjetlo“ koji je Veliko Tarnovo pretvorio u čarobno mjesto.

Drugi dan programa gradonačelnik Dimitrovgrada Ivo Dimov održao je prijem za sve gostujuće delegacije. U službenoj razmjeni poklona kutinska delegacija je između ostaloga gradonačelniku Dimovu poklonila dres H.N.Š.K. Moslavina. Kao dio programa održano je i predstavljanje jedinstvenog kalendara Dimitrovgrada rujan 2019. – kolovoz 2020.

 

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Dimitrovgrada   posebno su pozdravljeni i  predstavljeni izaslanici Gradova prijatelja.

Središnja proslava Dana Grada bila je na glavnom trgu u ponedjeljak  2. rujna na kojoj su uz ostale uvažene goste,  govorili i izaslanici Gradova prijatelja.

U ime izaslanstva Grada Kutine nazočnima se je obratio Ivica Glibo, potpredsjednik Gradskog vijeća te prenio čestitke i pozdrave gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića i građana Kutine.  Čestitao je Dan Grada svim građanima Dimitrovgrada i izrazio nadu da će Sporazum o prijateljstvu i suradnji između naša dva grada pomoći ostvarenju zajedničkih ciljeva.

Proslava je nastavljena nastupom brojnih izvođača i  tradicionalnim vatrometom.5.9.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1399 ... Autor: Martina ...