GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik Zlatko Babić obišao radove na energetskoj obnovi zgrade dječjeg vrtića „Maslačak“


U pratnji ravnateljice Sandre Todorov, suradnika ,izvođača radova  i nadzora, gradonačelnik Zlatko Babić  obišao je  radove na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića „Maslačak“ Kutina.  Dječji vrtić star 50 godina koji se nalazi u središtu Kutine dobiva novi krov, novu fasadu, stolariju i očekuje se energetska ušteda od 60,14% .

 

Ukupna vrijednost projekta je 4.258.311,50 kn, od čega je iznos od 2.595.202,96 kuna sufinancirano iz sredstava EU projekata putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj dok će ostala sredstva podmiriti vrtić „Maslačak“ putem kredita uz garanciju Grada Kutine.

Ovom energetskom obnovom napravit će se sve što je nužno za kvalitetan boravak djece. Obuhvaćene mjere energetske obnove koje će se provesti u sklopu ovog projekta su povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i krova, zamjena postojećeg sustava PTV-a sustavom koji koristi obnovljive izvore energije, zamjena vanjske stolarije, izvedba solarne elektrane, zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja, uvođenje sustava automatizacije i upravljanja zgradom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode i kontrolnih mjerila energenata i vode. Energetskom obnovom vrtića postići će se smanjenje primarne potrošnje energije zgrade Maslačak čime će se uspostaviti trajni sustav energetske uštede i podići kvaliteta objekta za odgoj i obrazovanje.

„Očekujemo da će vrtić biti spreman za prihvat djece 02.09.2019., ali također molimo roditelje za razumijevanje s obzirom da će radovi trajati još cca. dva mjeseca“, poručio  je gradonačelnik Babić.8.8.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1517 ... Autor: Martina ...