GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Čestitka gradonačelnika Zlatka Babića uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja


Poštovane Kutinčanke i Kutinčani,

 

05. kolovoza slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kao dan  sjećanja  na  Vojno-redarstvenu akciju Oluja, slavimo pobjedničku hrvatsku vojsku  i jedan od najveličanstvenijih  hrvatskih uspjeha u Domovinskom ratu.

Prije 24 godine Hrvatska vojska i redarstvenici oslobodili su kraljevski grad Knin i veliki dio okupiranog hrvatskog teritorija.

Danas, s velikim vremenskim odmakom shvaćamo sudbonosni značaj te sjajne akcije koja je vratila  nadu hrvatskom narodu i omogućila povratak  tisućama  prognanika na svoja ognjišta.

U radosnom domoljubnom ponosu s velikim  poštovanjem i zahvalnošću odajemo počast hrabrim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za slobodu Domovine, stradalim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i stradalih, te svima čija je patnja i žrtva  omogućila stvaranje slobodne i demokratske Hrvatske.

U ime Grada Kutine,  mojih suradnika i u svoje ime čestitam Vam  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

 

                                                                                                  Gradonačelnik                                           

                                                           Zlatko Babić, dipl.ing2.8.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1502 ... Autor: Martina ...