GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Počela škola plivanja "Delfin"


Na kutinskom bazenu danas je započela škola plivanja za djecu pod nazivom „Delfin“ pod stručnim vodstvom prof. Ivana Mažara i Nikice Katića. Tom prigodom gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u pratnji Renata Habeka, ravnatelja Športskog centra Kutina, Jasminke Molnar, predsjednice Školskog športskog saveza Kutina i Nebojše Čovića, voditelja bazena, obišao je gradski bazen te pozdravio polaznike škole plivanja i njihove voditelje.

Zahvaljujući školi plivanja, kutinska djeca već 12-tu godinu zaredom imaju priliku naučiti plivati. Renato Habek, ravnatelj Športskog centra Kutina rekao je da školu plivanja organizira Sportski centar Kutina na bazenu u prijepodnevnim satima, obično od 10 do 11 sati, a polaznici škole su podijeljeni u tri dobne skupine po 20-tak polaznika kako bi se omogućio kvalitetan rad s malim neplivačima. Upis u školu plivanja iznosi 100 kuna u trajanju od 14 dana, a učenici nakon dnevne poduke mogu ostati na bazenu uz nazočnost svojih roditelja.

Jasminka Molnar, predsjednica Školskog sportskog saveza Kutina i voditeljica projekta istaknula je da i ove godine kao i protekle četiri, Školski sportski savez Kutine provodi projekt „Kutina bez neplivača“ za djecu trećih razreda osnovnih škola te za učenike posebnih odjela koji će na bazenu u Sisku provesti 14 sati učeći plivanje sa stručnjacima sa bazena Sportskog rekreacijskog centra Sisak. „Projekt je iznimno bitan jer djeci naglašava važnost preuzimanja odgovornosti za osobno zdravlje i potreba aktivnog tjelesnog vježbanja, važnost ustrajnog bavljenja sportom te praćenja osobnog napretka. Velika važnost provedbe projekta je i u razvoju pozitivne slike o sebi, prihvaćanju i uvažavanju različitosti i pomaganje i razvijanje međusobne solidarnosti, osobito kod boravka u bazenu s učenicima s posebnim potrebama. Ove godine smo u sklopu projekta uključili i financiranje voditelja škole plivanja i opremanje na našem kutinskom bazenu kako bismo uspješno omogućili smanjenje broja neplivača“, rekla je Jasminka Molnar te dodala da se među 118 najbolje ocijenjenih projekta našao se i Projekt „Kutina bez neplivača“ vrijedan 120.000,00 kuna od čega Grad Kutina sufinancira program sa 24.000,00kn.

Realizacijom navedenog projekta omogućit će se sustavna i ozbiljnija provedba obuke neplivača na zatvorenim bazenima u Sisku za sve učenike 3. razreda OŠ kutinskih osnovnih škola i jednog posebnog odjela OŠ Zvonimira Franka: 2 kombinirana razredna odjela i jedna skupina učenika svih uzrasta, ali i afirmacija plivanja na otvorenom bazenu Sportskog centra Kutina u ljetnim mjesecima, te na taj način i nastavak kontinuiteta obuke plivanja. Pored udruženih partnera i nositelja, program podupire Grad Kutina. Financiranje projektom obuhvaćena je naknada za korištenje bazena, prijevoz, naknada voditelju škole plivanja, te oprema koja će poslužiti za obuku plivanja na kutinskom bazenu.

„Pohvalno je da i ove godine nastavljamo sa školom plivanja, ali i projektom „Kutina bez plivača“, jer želimo da naša djeca u odgovarajućoj dobi nauče plivati i steknu sigurnost bez bojazni ulaska u vodu. Veseli nas što smo povodom završetka školske godine uspješno realizirali otvorenje nove sezone kupanja na kutinskom bazenu te da smo svakodnevno imali više nego pun bazen tako da sa sigurnošću možemo reći da nam je ova godina barem što se tiče početka sezone rekordna u odnosu na prošlih nekoliko godina“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić. Svake godine interes za učenje plivanja je sve veći, a povratne informacije su vrlo dobre. Oko 90% djece nauči plivati, a ostalih 10 posto u potpunosti savlada strah od vode koji mnoga djeca imaju.

 26.6.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1248 ... Autor: Martina ...