GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Finalna večer dječjeg festivala Mali jukebox


Nakon polufinalne večeri u Osekovu, festival Mali Jukebox u subotu je imao svoju završnicu u Kutini. U prepunoj dvorani kutinskog Doma kulture mali izvođači iz Kutine, Popovače, Petrinje, Novske i Siska predstavili su se brojnoj publici i žiriju zapaženim nastupima.

Sudionici ovogodišnjeg Festivala ove godine dolaze s područja cijele Sisačko moslavačke županije, a prati ih dječji zbor i gitaristički sastav s pratećim vokalima. Mali jukebox popularan je festival i prilika za djecu da ojačaju svoje pjevačke i sviračke sposobnosti. Tijekom godina on je mijenjao forme i oblike predstavljanja, ali okosnica je i dalje ista a to su, dječji zbor, rock bend i solisti. Darko Majstorović sve godine umjetnički vodi ovaj dječji festival, a tako će sigurno biti i dalje.

Umjetnički voditelj festivala Mali jubox je prof. Darko Majstorović koji s djecom radi dugi niz godina, kako na ovom, tako i na drugim glazbenim projektima.

Iako su svi izvođači bili vrlo dobri žiri je morao izabrati najbolje, a u ime stručnog žirija odraslih mag. Svjetlana Glavaš Gvozdenović najboljom je proglasila izvedbu Sare Kolar iz Siska i pjesmu Mrkvica.

Prema mišljenju dječjeg žirija najbolja bila pjesma „Rock baka“ u izvedbi Tamare Džafo, koja također dolazi iz Siska.

Festival je u ime Grada Kutine riječima podrške otvorila pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti, Kornelija Marošević.

Ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar na kraju festivala zahvalla je prof. Darku Majstoroviću na uspješnom vođenju, a svim volonterima i djelatnicima iz POU Kutina na njihovom trudu i pomoći u organizaciji Festivala koji je ove godine održan u sklopu projekta Tik – tak vrijeme je za kulturu.18.6.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1265 ... Autor: Martina ...